Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κ Αλέκος, τα ένσημα και οι γελοιότητες...


 Όταν  χάσεις την αίσθηση του μέτρου , θα είναι πραγματικά θαυματουργό για σένα τον ίδιο να έχεις κάποιον να σε ‘αποσύρει» από την κυκλοφορία ώστε να μην εξευτελίσεις άλλο.
   Αυτή την  ρήση παλαιού , μακαρίτη πια, πολίτικου, που την άκουσα από τα χείλη του στις αρχές τις δεκαετίας του 80, φαίνεται πως κάποιοι όχι μόνον δεν την εφαρμόζουν , όχι μόνον δεν την σκέφτονται αλλά δεν τους έχει περάσει καν από το μυαλό τους.
 Γι αυτό συνεχίζουν να εκτίθενται τόσο οι ίδιοι όσο και να εκθέτουν αυτούς που υποτίθεται ότι προσπαθούν να υπερασπιστούν.

  Οι περιπτώσεις τους τελευταίους μήνυες πολλές. Μια , χαρακτηριστική θα έλεγα λογω και του στυλ και του ύφους που έχει όταν λέει τις διαφορές "καφενειακού τύπου» φιλοσοφίες του , είναι ο κ Αλέκος Φλαμπουραρης. Ο κ. Αλέκος που λένε και στον Σύριζα, ο κ Αλέκος που λογω της οικογενειακής  σχέσης που απέκτησε με τον πρωθυπουργό (τον οποίο και στήριξε στην ηγεσία του Συνασπισμού τα πρώτα χρόνια που αμφισβητείτο)  έχει αποκτήσει  ένα ρολό «υφυπουργού-υπερπαραγοντα», και νομίζει πως μπορεί να λέει ότι θέλει.
  Ο κ Αλέκος λοιπόν, τις περισσότερες φόρες επιφυλάσσει στον εαυτό του ένα είδος «σωματοφύλακα» του «πνευματικού του τέκνου» , του κ Αλέξη Τσιπρα. Άγνωστο αν τον ρολό αυτό τον παίρνει μονός του ή σε συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ετσι, χωρίς σχέδιο...

Γράφαμε προ ημερών ότι το τυπικό στέλεχος της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση «είναι ο τύπος του καφενείου που κάθεται σε διπλή καρέκλα και φιλοσοφεί μετ’ ευτελείας» («Η Καθημερινή», 30.8.2015). Δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και όταν ήρθε η ώρα να διαχειριστεί σύνθετες καταστάσεις, ως μέλος της κυβέρνησης, τα έκανε θάλασσα χρησιμοποιώντας το έσχατο επιχείρημα «έλα, μωρέ, τώρα...»

Το πιστοποίησε γλαφυρά ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών (9.9.2015), όταν ρωτήθηκε αν έχει σχέδιο για μετάβαση στη δραχμή. Ως τυπικό στέλεχος της Αριστεράς απάντησε: «Η μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα δεν είναι τίποτε το παράξενο και τίποτε το περίεργο, το οποίο θέλει, υποτίθεται, μια ειδική μελέτη. Η μετάβαση αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με την εκτύπωση χρήματος και να περάσουμε σε μια νέα κοινωνικο-οικονομική κατάσταση».

Ευκλ. Τσακαλώτος: Πρωτογενή πλεονάσματα από το 2016(Δηλαδή ΠΕΤΑΞΑΜΕ το 15 στα σκουπίδια...)

Το 2016 η Ελλάδα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αύξησης του χρέους της χώρας, καθώς δεν υφίσταται ανάγκη δανείων για κάλυψη ελλειμμάτων, δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Ποιος έχει πρόταση για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας».
Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε λάθος τους ισχυρισμούς της Ν.Δ., ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα χρεώθηκε 90 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η μόνη αύξηση του χρέους αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ήτοι 10 δισσεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο στάδιο και άλλα 15 σε περίπτωση που χρειαστεί.