Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Λεφτά Υπάρχουν... (Αλλά μόνο για τους κομματικούς στρατούς...)

Ποσό 1.766.000 ευρώ κατανέμεται ως εκλογική χρηματοδότηση στα κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ποσό 353.200 ευρώ στα κόμματα με συμμετοχή στην Ευρωβουλή.

Ειδικότερα, με κανονιστική πράξη που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου θα λάβουν το 50% του κατανεμητέου ποσού των 3.532.000 ευρώ για τις ανάγκες της διεξαγωγής των προσεχών εκλογών ως εξής:

Τα 13 λάθη του Τσίπρα (Πιο πολύ από μελαγχολία)...

Η «μελαγχολία της Αριστεράς» (στην οποία αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας υιοθετώντας μια έκφραση του Γ. Σακελλαρίδη) είναι μάλλον ευφημισμός. Έτσι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αυτό που παρακολουθούμε είναι η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο που δεν είχε προβλέψει ο πρώην πρωθυπουργός.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του. Από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης η μία διάψευση διαδεχόταν την άλλη: Μέτωπο του Νότου δεν συγκροτήθηκε, συμμαχίες στο εσωτερικό της ευρωζώνης δεν φτιάχτηκαν, εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης δεν βρέθηκαν, η μέθοδος Βαρουφάκη δεν απέδωσε, η Μέρκελ δεν ανοιγόκλεισε πρώτη τα βλέφαρα όταν κοιτάχτηκαν στα μάτια με τον Α. Τσίπρα, το δημοψήφισμα δεν βοήθησε την υπόθεσή μας και η συνέχεια είναι γνωστή.

#Meimarakis : Η κρίσιμη κατάσταση απαιτεί συνεννόηση όλων των δυνάμεων...

Ανοιχτός στην μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να δημιουργηθεί μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, που θα οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα και την ανάπτυξη δήλωσε, για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έδειξε, δε, πρόθυμος,  σε περίπτωση που αναλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, να προσκαλέσει τον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να υπάρξει αναλυτική συζήτηση και να συμφωνηθεί ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα. Δείχνοντας, μάλιστα, σαφώς ότι ο ίδιος δεν επιδιώκει την…καρέκλα, παρά το καλό της χώρας, που μόνο μέσα από τη συνεργασία των κομμάτων μπορεί να προκύψει, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστικά: "Να βάλουμε κάτω τα σημαντικά ζητήματα, να βρούμε λύσεις και λίγο νοιάζει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός".