Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι λαϊκιστές-ιδεοληπτικοί πολιτικοί...

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αναδείχθηκε (και γιγαντώθηκε) τα τελευταία χρόνια της κρίσης είναι η αναξιοπιστία των πολίτικων. Η τεραστία πλειοψηφία των πολιτών, όχι μόνον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένους πολίτικους η κόμματα αλλά αμφισβητεί πια και το σύνολο του πολιτικού συστήματος.
  Και η αλήθεια είναι πως οι πολίτες δεν έχουν άδικο που δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε πολιτικούς και κόμματα , αφού τόσα πολλά χρόνια οι πολιτικοί υπόσχονται προεκλογικά «λαγούς με πετραχήλια» και μετεκλογικά ξεχνούν τα πάντα ή και κάνουν τα αντίθετα.

Κριτική εκ του ασφαλούς...

Οι πληγωμένες καρδιές του σοσιαλιστικού Βορρά (Σουηδοί, Νορβηγοί και η αγγλική κεντροαριστερή εφημερίδα Guardian) χύνουν δάκρυα απόγνωσης για τις τύχες των χιλιάδων προσφύγων που πλημμυρίζουν τις ακτές και τα σύνορα κρατών του Νότου και της Βαλκανικής. Από την σιγουριά της απόστασης ασκούν κριτική στις κυβερνήσεις και τους λαούς του Νότου για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών. Δεν είναι όμως οι δικές τους κοινωνίες που κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα από την αλλοίωση της κοινωνικής, θρησκευτικής και αξιακής τους σύνθεσης. Δεκάδες χιλιάδες μεταναστών - όχι όλοι απαραίτητα πρόσφυγες από τις φρικαλεότητες των εμφυλίων σπαραγμών στις χώρες τους – πλημμυρίζουν τις προσβάσεις προς τις χώρες της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν «Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας»...

Ευθύνες στην Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της χώρας του με τη Σερβία επέρριψε χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.
Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός:

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε.

Την 26η Αυγούστου οι ουγγρικές αρχές κατέγραψαν 3.241 πρόσφυγε