Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΣΥΡΙΖΑιοι ετοιμάζουν (ο ΕΝΦΙΑ θα είναι χάδι...) μεγαλύτερη φορολογία...

Σχέδιο για την επιβολή ενός γενικευμένου φόρου περιουσίας σε όλα τα ακίνητα των Ελλήνων πολιτών, ακόμη και σ’ αυτά που βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς επίσης και σε όλες τις καταθέσεις και τις επενδύσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη «Ν».
Το σχέδιο που έχει ήδη αποφασιστεί να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές προβλέπει ότι από το 2016 ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον νέο αυτό διευρυμένο φόρο περιουσίας, ο οποίος θα έχει ως στόχο όχι μόνο την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων συνολικού ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τη διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Σταθερότητα, επενδύσεις και λιγότεροι φόροι...

Το πραγματικά επονείδιστο βάρος είναι οι φόροι. Μεγαλύτερη ηλιθιότητα από τον απαίσιο συνδυασμό βαθύτερη κρίση, βαρύτερη φορολογία δεν πρέπει να έχει εφευρεθεί στην πρόσφατη οικονομική ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δήθεν σούπερ αριστεροί εθνικιστές, όπως η συνεργαζομένη Ζωή Κ., αλλά και οι νεοκομμουνιστές της δραχμής, όπως άλλωστε και οι παλαιοί αντιευρωπαϊστές των δύο άκρων, ενώ λένε τόσο πολλά και τόσο άχρηστα για το χρέος, ποτέ δεν μιλούν για τους αθέμιτους φόρους.

Το τρελό με τους ψηφοφόρους είναι ότι ενώ βρίζουν, πληρώνουν τους φόρους μέχρι τελευταίας δεκάρας του ευρώ, αρκεί να πιστέψουν ότι αν δεν το κάνουν, θα κινδυνεύσουν να χάσουν κάτι που τους είναι πολύτιμο.

Ανατροπή με προβάδισμα ΝΔ δείχνει έρευνα της GPO...

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό με εκλογικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, για τη νέα προεκλογική περίοδο.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25% και η ΝΔ ποσοστό 25,3%. Mάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.