Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Είναι τελικά ο Βαγγέλης, το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή;


Παρακολουθώντας χθες το πρωί , στο Mega, τον Β Μειμαράκη, στην συνέντευξη που έδωσε στους συναδέλφους Δ. Καμπουράκη («συγκάτοικο» σε αυτή την σελίδα) και Γ Οικονομεα, τείνω να πιστέψω ότι ίσως είναι , γι αυτή την χρονική στιγμή, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
  Η ΝΔ,  υπέστη τον περασμένο Ιανουάριο μια βάριά ήττα. Μια ήττα που ναι μεν εν μέρει οφειλόταν στην φθορά που είχε λήγω των σκληρών μνημονικών μέτρων , ναι μεν ο μέσος πολίτης έτρεξε στον Α Τσίπρα που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, άλλα και το ίδιο το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ότι ήταν δυνατόν για να χάσει.
Είναι η αλήθεια, ότι από τις Ευρωεκλογές και μετά , ο Α Σαμαράς, έκανε μια σειρά από λανθασμένες κινήσεις που όχι μόνον «πάγωσαν» ότι θετικό πήγαινε να γίνει άλλα παράλληλα «έκαψαν» και το αφήγημα της κυβέρνησης για νέο ήθος και εκσυγχρονισμό.

Η Ελλάδα, ξανά, πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του Eurogroup...

Η Ελλάδα είναι για μία ακόμη φορά το  πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup που συνεδριάζει ατύπως στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από ενημερωτικό έγγραφο του Ολλανδού ΥΠΟΙΚ Dijsselbloem.
Στο έγγραφο καταγράφεται ανησυχία για τις εκλογές και για τις πιθανές καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν για να έρθουν οι υποδόσεις των 3 δισ. ευρώ, αποδίδοντας την ευθύνη για τον πιθανό αυτό "κίνδυνο" -όπως τον χαρακτηρίζει- στην Ελλάδα, αλλά και παραθέτοντας στα  θετικά στοιχεία της κατάστασης την ισχυρή κοινοβουλευτική στήριξη των 222 ψήφων στο 3ο μνημόνιο.
Σύμφωνα με την ατζέντα, στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών το πρώτο θέμα θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μετά την έγκριση του 3ου Μνημονίου την 19η Αυγούστου, αλλά και  την προκήρυξη των εκλογών μία ημέρα μετά.

Γκάλοπ Pulse: Το απόλυτο ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (διαφορά 1%)...

Το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά στις εκλογές αποτυπώνει η πρώτη δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν Χ.Α. 6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Ποτάμι 5%, ΚΚΕ 5%, ΛΑ.Ε. 4%, Ενωση Κεντρώων 3%, ΑΝ.ΕΛ 2,5%
Στην πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 26,5 %, ΧΑ 6,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%, ΛΑ.Ε. 4,5%, Ενωση Κεντρώων 3%, ΑΝ.ΕΛ 2,5%