Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η πρώτη αποχώρηση από το κόμμα Λαφαζάνη, με βαριές καταγγελίες...

Με βαριές καταγγελίες εναντίον της Λαϊκής Ενότητας συνδυάστηκε η αποχώρηση του ιδρυτικού στελέχους της οργάνωσης της Πρέβεζας Σπύρου Τάτση από το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση, που σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την ίδρυση του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σπύρος Τάτσης κάνει λόγο για «κόμμα χυλό», «κόμμα καρικατούρα» και «κόμμα ζηλωτών, που δεν ανέχονται άλλη άποψη εντός του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο που είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της "Λαϊκής Ενότητας", αποφάσισα για λόγους προσωπικούς και πολιτικούς να μην παραμείνω στο κίνημα.

Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζωής : Δεχόμαστε επίθεση από κύματα προσφύγων...

Για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού μίλησε στον Realfm στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζωής*, με αφορμή το θάνατο του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νεκρός μέσα σε δουλεμπορικό ανοιχτά της Σύμης.

"Δεν είναι εντελώς έκπληξη για μένα το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε μια κρίση. Ήταν αναμενόμενο. Όταν έχεις τέτοιες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές σε καθημερινή βάση και τα στελέχη του λιμενικού δίνουν μάχη σε αντίξοες συνθήκες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάποια στιγμή θα υπάρξει και το ατύχημα.  Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη και τη θλίψη όλων των μελών του λιμενικού σώματος για το χαμό αυτού του νέου ανθρώπου" τόνισε ο κ. Ζώης.

Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας – Αριστεία...

Όταν ο, απαίσιος κατά την όψη, Υπουργός Παιδείας ανήγγειλε την κατάργηση της «αριστείας», πολλοί παρασυρθήκαμε από το βλακώδες και αναχρονιστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο, που χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα για αυτήν την τερατώδη απόφαση. Στην πραγματικότητα ο μπαλτάς του σοσιαλεθνικιστικού σκοταδισμού είχε βαθύτερες ρίζες από ότι φανταζόμαστε. Και όπως συνήθως, όταν συμβαίνουν ιστορικές αλλαγές, το μέγα πλήθος αλλά και πολλοί ειδικευμένοι στην περί την παιδεία συζήτηση, δεν μπόρεσαν αμέσως να κατανοήσουν την πραγματική έκταση αυτής της ισοπεδωτικής παρέμβασης.