Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αλέξης Μητρόπουλος : Αφού ... παραγράφηκε (το λένε και τα χαρτιά μου) γιατί μου κολλάνε ;;;

«Εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος καλώντας «άμεσα» τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά κ. Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν της τιμή και την υπόληψή του «από θεσμούς τους οποίους εποπτεύουν». Ο κύριος Μητρόπουλος αναφέρεται στην άρση της ασυλίας του, την οποία ζήτησε ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, για «φορολογική του εκκρεμότητα», όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα σήμερα, Δευτέρα.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος επικαλέστηκε σειρά αποφάσεων, δικαστικών και διοικητικών, καθώς και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκ των οποίων προκύπτει, όπως αναφέρει,
ότι η φορολογική του υπόθεση είναι «παραγεγραμμένη προ πολλών ετών», ενώ το πρόστιμο που του επιβλήθηκε παραγεγραμμένο και κατ΄ουσίαν παράνομο, σχεδόν στο σύνολό του.

Μια σωστή κίνηση του Γ Πατούλη, που οφείλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση...

Παράλληλα με την «προ εκλογών» διαδικασία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στην χώρα μας, μια διαδικασία από την μια πολύ σοβαρή και από την άλλη κάπως «προβληματική» μια και παρακολουθούμε έναν διάλογο μεταξύ ανθρώπων που για δικούς του ο καθένας λόγους δεν θέλουν να συζητήσουν η δεν θέλουν να ακούσουν τον άλλον, στην χώρα μας «παίζεται» και ένα άλλο τραγικό, δύσκολο και επικίνδυνο «παιχνίδι».

 Αυτό της προσπάθειας διαχείρισης της κατάστασης με τους χιλιάδες «παράνομους» μετανάστες που κάθε μέρα , κάθε ώρα κατακλύζουν τα νησιά του Αιγαίου και στην συνέχεια την πρωτεύουσα, ενώ προχωρούν και κατακλύζουν τα σύνορα με τα Σκόπια. Πρόκειται για μια κατάσταση που εδώ και χρόνια, έστω σε μικρογραφία, ζει η χώρα. Μια κατάσταση που για λόγους είτε αδιαφορίας, είτε ιδεοληψιών, είτε ανικανότητας, δεν την διαχειριστήκαμε από την αρχή με σωστό και ανθρωπιστικό τρόπο.

Να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα της περιοχής Σένγκεν ζητεί η Τσεχία...

Να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα της περιοχής Σένγκεν ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης.

«Τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν πρέπει να κλείσουν κατευθείαν και να προστατευτούν ενάντια στην εισροή μεταναστών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βοηθήσει την ΠΓΔΜ και την Βουλγαρία, οι οποίες