Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ολόκληρο το άρθρο του Ε. Βενιζέλου που έκανε τους ΣΥΡΙΖΑιους να αφρίζουν από λύσσα:)

Η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου υπέβαλε την παραίτησή της επτά μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την τερατογένεση της κυβερνητικής συνεργασίας με την εθνικολαϊκιστική ακροδεξιά και ενάμιση μόλις μήνα μετά το θριαμβευτικό, αλλά εκ γενετής αντιφατικό και διαψευσμένο 61,4 % του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η παραίτηση της κυβέρνησης δεν είναι κάποια ευφυής πολιτική πρωτοβουλία. Οφείλεται θεσμικά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την διαφοροποίηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την κεντρική, τελική επιλογή της συνομολόγησης και ψήφισης του «μνημονίου Τσίπρα». Μνημονίου με σκληρούς όρους που κατέστησε αναγκαίο ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση τους μήνες αυτούς βλάπτοντας βαθειά το εθνικό συμφέρον. Η αλυσίδα τραγικά εσφαλμένων εκτιμήσεων και κακών επιλογών προσώπων, η εμμονή σε αυταπάτες και δημαγωγίες.

Μητσοτάκης: Στόχος η πρώτη θέση και η συγκρότηση ευρέος μετώπου διακυβέρνησης...

Η ΝΔ προσέρχεται στις εκλογές με ξεκάθαρο στόχο να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να συγκροτήσει στη συνέχεια ένα ευρύ μέτωπο διακυβέρνησης της χώρας, δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις.
Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«O κ. Τσίπρας προκήρυξε εθνικές εκλογές για να δραπετεύσει από τα εσωκομματικά αδιέξοδα που η αλλοπρόσαλλη πολιτική του δημιούργησε. Σε αντίθεση όμως με τον Ιανουάριο προσέρχεται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση χωρίς ρεαλιστική πρόταση για τη χώρα και τραυματισμένος καθώς το κόμμα του έχει υποστεί μία βίαιη διάσπαση.