Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Οι φορο-Κλουζό της Σκύρου...

Καλημέρα, είμαστε από το ΣΔΟΕ.

– Καλημέρα και σε σας. Τι ακριβώς θα θέλατε;

– Τρία εισιτήρια για Σκύρο, αλλά θέλουμε να ταξιδέψουμε δωρεάν, καθώς, βάσει νόμου, το δικαιούμαστε.

– Ναι, έχετε αυτήν τη δυνατότητα. Μπορείτε να μου δώσετε τις υπηρεσιακές σας ταυτότητες;

– Βεβαίως, ορίστε.

Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι έγινε ο διάλογος στην Κύμη της Εύβοιας, την προηγούμενη Τετάρτη, λίγο πριν επιβιβαστούν οι εφοριακοί στον «Αχιλλέα», που είναι και το μοναδικό πλοίο που συνδέει τη Σκύρο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Και καθώς ο «Αχιλλέας» είναι και πλοίο λαϊκής βάσης, δηλαδή ανήκει στους Σκυριανούς, μαντεύετε βέβαια και τι επακολούθησε. Προφανώς κάποιος υπάλληλος από την εταιρεία του «Αχιλλέα» έκανε 2-3 τηλεφωνήματα στο νησί και, πριν καλά καλά επιβιβαστούν οι εφοριακοί στο πλοίο, η είδηση είχε γίνει viral σε όλη τη Σκύρο. Με συνέπεια όλοι οι μαγαζάτορες και κυρίως οι εστιάτορες να παριστάνουν ξαφνικά τούς υποδειγματικά νομοταγείς. Εφερναν αποδείξεις πριν καν σερβίρουν.

Οργισμένο tweet του Π. Χαϊκάλη για όσους ειρωνεύονται τη «συγγνώμη» του ...

Με αυτό το tweet, απάντησε στους επικριτές του ο Παύλος Χαϊκάλης...
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παύλος Χαϊκάλης, μετά την πρωινή «ομολογία» του σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι προεκλογικά ακούστηκαν υπερβολές τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»...

Μπορεί ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων να ήταν από εκείνους που χειροκρότησαν όταν ακούστηκε το περίφημο «στα τέσσερα εσείς... στα τέσσερα» του αρχηγού του, αλλά τα λάθη είναι για τους ανθρώπους.

Έτσι, ο γνωστός κωμικός, επιχείρησε σήμερα το πρωί, να διαχωρίσει τη θέση του, ομολογώντας ότι στο παρελθόν υπήρξε υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, όταν τους χαρακτήριζε «Τσολάκογλου» και «Γερμανοτσολιάδες».

Μόνη λύση να παραδεχθούν ότι έλεγαν ψέματα...

Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν οφείλουν να παραδεχθούν ότι τα σοβαρά προβλήματα διάσπασης και απώλειας της κυβερνητικής του πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή οφείλονται στις δικές του επιλογές, στον δικό του προεκλογικό λόγο, στα δικά του ψέματα.

Και δεν ισχύει η καινοφανής άποψη ότι «κάποιοι σύντροφοι αποφάσισαν να αποδράσουν από την πραγματικότητα».

Από την πραγματικότητα συνειδητά είχαν αποδράσει – προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία – αυτοί που σήμερα υποδύονται τους ρεαλιστές και που μέχρι πρόσφατα καλούσαν τους Ευρωπαίους να… προσχωρήσουν στον δικό τους ρεαλισμό.

Άρα, μέχρι πολύ πρόσφατα, ο ρεαλισμός του κ. Τσίπρα και ο ρεαλισμός του κ. Λαφαζάνη, συνέπιπταν απολύτως.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (15-16 Αυγούστου) ο Π. Λαφαζάνης ήταν απόλυτα συγκεκριμένος και ειλικρινής.

Από τον τουρίστα στον πρόσφυγα...

Από τον Χένρι Μίλερ ώς την Τζέιν Μάνσφιλντ και τον Ζακ Λακαριέρ, για πολλές δεκαετίες ο ξένος ήταν ο επισκέπτης του ελληνικού καλοκαιριού. Εφερνε χρήματα, πολλά ή λίγα, συντηρούσε τη βιοτεχνία του τουρισμού πριν γίνει βιομηχανία και τόνωνε το εθνικό μας φρόνημα. Η Ελλάδα ήταν ο υποχρεωτικός προορισμός για τον κάθε καλλιεργημένο άνθρωπο του δυτικού κόσμου. Οι κοντές φούστες και τα γυμνόστηθα μπορεί να αναστάτωναν για λίγο τα ήθη, όμως όλοι ήξεραν πως υπάρχει κι ο χειμώνας όπου ο κόσμος επιστρέφει στην κανονικότητά του. Η εικόνα του ξένου ήταν ένα από τα κομβικά σημεία απόκλισης της ελληνικής νοοτροπίας από την υπόλοιπη Ευρώπη. Χωρίς αποικιοκρατικό παρελθόν, χωρίς βιομηχανία, η χώρα μας δεν έζησε τις μεταμορφώσεις που προκάλεσαν οι οικονομικοί μετανάστες στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Εδώ αριστερά … εκεί αριστερά… που είναι η αριστερά;

Ούτε ως παπατζήδες τα καταφέρνουν.  Οι Λαφαζανικοί γαντζώθηκαν στο κόλπο του δημοψηφίσματος και πουλάνε παραμύθι ότι το  62% του ΟΧΙ θέλει ΣΥΡΙΖΑ με Λαφαζάνη. Οι Τσιπρικοί κάνουν πως δεν κατάλαβαν τι  έχει συμβεί με το τρίτο μνημόνιο και θέλουν ή ψήφο εμπιστοσύνης από τους 162 ή αυτοδυναμία από τον λαό.
Όλα δικά τους δηλαδή αρκεί οι 47 Λαφαζανικοί να μην φύγουν από  την Βουλή  και χάσουν το μισθό που ούτε και μπορούσαν να φαντασθούν στη ζωή τους και οι 115 Τσιπρικοί να μην χάσουν κρατικό κορβανά και τη διαπλοκή που σε ανακυκλώνει στην εξουσία.
Κατά τα άλλα για τους αριστερούς ο λαός είναι "κυρίαρχος" και μόνο αυτός αποφασίζει  την τύχη του…