Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ανεπάρκεια στο μεταναστευτικό...

Οι τελευταίες 40 ημέρες σημαδεύτηκαν από δύο περιστάσεις. Από το -αδιάφορο για όποιον δεν είναι κομματικό στέλεχος- πολιτικό ψυχόδραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την απότομη επιδείνωση της οικονομικής λειτουργίας, λόγω του θανατηφόρου συνδυασμού κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας διά του δημοψηφίσματος με τα capital controls.

Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρέμενε σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι η Μυτιλήνη, η Σάμος και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε πλωτά στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

Χθες ο πρωθυπουργός -καλώς- προήδρευσε μιας σύσκεψης για το μεταναστευτικό. Αλλά έγινε για λανθασμένο λόγο. Νωρίτερα είχε συνομιλήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο για να πληροφορηθεί ότι 500 εκατ. ευρώ «λιμνάζουν» αναμένοντας το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να κινητοποιηθεί.

Πολιτικός σουρεαλισμός...

«Αυτό είναι αυτονόητο, δεν είναι δυνατόν ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε, όχι βουλευτές της κυβέρνησης, να ψηφίσουν υπέρ των μνημονίων».
Η δήλωση ανήκει σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κι έγινε μόλις χθες, ως απάντηση στο ερώτημα «εάν στις 18 Αυγούστου θα ψηφίσει τη συμφωνία».
Παρέλκει η κοινολόγηση του ονόματός του.
Αρκεί η... καζούρα που υφίσταται, όπως κι αρκετοί ομόσταβλοί του, από τους ψηφοφόρους του (τους), τώρα που το κόμμα επιχειρεί μια «μνημονιακή προσαρμογή».
Ομως, πώς θα μπορούσε να περιγραφεί η δήλωση; Ως πολιτικός σουρεαλισμός; Πολιτική αμβλύνοια; Μικροπολιτικός υπολογισμός; Προσωπική ιδιοτέλεια; Ή μήπως όλα αυτά μαζί...