Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Μέχρι και το κυβερνητικό αεροσκάφος χρησιμοποιούσαν οι σύμβουλοι του Γιάνη...

Ερωτήματα προκαλούν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα ταξίδια που έκαναν σύμβουλοι του Γιάνη Βαρουφάκη στο εξωτερικό, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωνε πως δεν θα προσλάμβανε συμβούλους.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Βαρουφάκης, δεν θα έχει συμβούλους για να κάνει οικονομία προκειμένου ο λιτός του βίος στο υπουργείο να επιτρέψει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι όχι μόνο χρησιμοποιούσε μια στρατιά συμβούλων, που πληρώνονταν αδρά, αλλά χρησιμοποιούσαν και το κυβερνητικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις τους.

Επειδή περνάει στα ... ψιλά ! Τόκους 186,3 εκατ. ευρώ αποπλήρωσε στο ΔΝΤ η Ελλάδα...

Τόκους 186,3 εκατ. ευρώ αποπλήρωσε σήμερα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η ελληνική κυβέρνηση.
«Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ταμείου, μέσω σύντομης ανακοίνωσής του.
Η επόμενη πληρωμή, ύψους 306 εκατ. ευρώ, είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου. Συνολικά, η Ελλάδα οφείλει στο Ταμείο 22 δισ. ευρώ.
Tην ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο βοήθειας, από το οποίο πιθανώς θα απουσιάζει – στην αρχή τουλάχιστον – το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.