Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Για να πάνε σε εκλογές πρέπει (πρώτα...) να παραιτηθούν!

Αλήθεια, όταν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εκλογές – με αποκλειστικό σκοπό να λύσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα – τι ακριβώς εννοούν;

Ως γνωστόν, σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 4 του Συντάγματος, «η Βουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγουμένης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος αφότου άρχισε τις εργασίες της, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παράγραφος 3 και της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού».

Το άρθρο 37, παράγραφος 3 προβλέπει ότι σε περίπτωση που χαθεί η Δεδηλωμένη, αρχίζει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη Μεϊμαράκη στην Μ. Χούκλη...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για να κουβεντιάσουμε τις θερμές πολιτικές εξελίξεις. Βεβαίως κυριαρχεί το ζήτημα Βαρουφάκη. Καλησπέρα, καλώς ήρθατε.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Καλησπέρα σας κα Χούκλη. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προχωρήσατε σε δύο πολύ σοβαρές κινήσεις. Ζητάτε να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης αμέσως από την Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια και επιπλέον καταθέτετε και επίκαιρη ερώτηση. Μήπως σηκώνετε πάρα πολύ το θέμα; Δεν σας έπεισαν και οι διευκρινίσεις του ιδίου και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου; Οι πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου, ότι αυτό δεν ήταν ένα σχέδιο εξόδου προς τη δραχμή, αλλά ένα αμυντικό σχέδιο σε περίπτωση που μας έβγαζαν από το ευρώ.
 

Δ. Μάρδας:Έως και 70% υποτίμηση της δραχμής ...

Επιτέλους να ακουστεί η αλήθεια γιατί αρκετά μας βομβάρδισαν με τα ψέματά τους οι Δραχμολάγνοι...

«Μπορεί να φτάσουμε και σε μια υποτίμηση του νομίσματος της τάξεως του 50%, 60% ή και 70%», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.
Μιλώντας στο Μega, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι «υποτίμηση σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων».
Είπε ακόμη ότι όταν υποτιμάται ένα νόμισμα, αυξάνεται η τιμή των εισαγόμενων προϊόντων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αυτά τα έζησε η χώρα πάρα πολύ πρόσφατα, την περίοδο 1974 – 2000».

Μήπως είναι αντικείμενο ενασχόλησης κάποιου εισαγγελέα;

Το «τι άλλο μπορεί να μας συμβεί» ή το «τα έχω δει όλα» που πολλές φορές λέμε , φαίνεται πως δεν ισχύει αυτό τον καιρό.
 Όσο και αν πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να ακούσουμε  πράγματα που θα μας παραξενέψουν περισσότερο από ότι ως σήμερα ή θα δούμε ενέργειες που θα μας ξαφνιάσουμε περισσότερο από πολλές άλλες ως σήμερα, η πραγματικότητα μας διαψεύδει.
 Γιατί πραγματικά αν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες  νομίζαμε ότι «τα έχουμε δει όλα» και υποθέταμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να δούμε ή να ακούσουμε ή κάτι χειρότερο να γίνει, τώρα αυτό αποδεικνύεται λάθος.
 Όποιος βλέπει τις τελευταίες μόνον δηλώσεις και κινήσεις του Γ Βαρουφακη αλλά και τα όσα κατά διαστήματα αποκαλύπτονται , πραγματικά μπορεί να πει ότι δεν τα έχει δει όλα.