Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Όλα μια χαρά! Θα κάνουμε εκλογές για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «διαφορετικότητές» του!

«Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10 Ιουλίου. Προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί να μην υπάρξει Δεδηλωμένη. Ως γνωστόν, στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν η κυβερνητική πλειοψηφία χάθηκε, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από το βήμα της Βουλής του ίδιους του κ. Τσίπρα προς τους «συντρόφους» του.

Και αμέσως άρχισε το γαϊτανάκι των δηλώσεων περί εκλογών:

Η συμμορία της δραχμής, η επιχείρηση "καθαρά χέρια" και η νέα καταστροφή...

Για να καταλάβουμε καλά! Οι άνθρωποι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας οδηγήσουν στον δικό τους σοσιαλιστικό παράδεισο. Την ίδια ώρα δήλωναν ότι στόχος τους ήταν η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Δεν μας είπαν ψέματα. Στην δήλωσή τους υπήρχε αστερίσκος: "Αρκεί να αλλάξει η Ευρώπη". 

Κι επειδή η Ευρώπη δεν είχε διάθεση να αλλάξει, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν. Θα της στέλναμε τζιχαντιστές και θα τινάζαμε το ευρώ στο αέρα. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε ότι θα συμβεί. Είμαστε για δέσιμο! 
Είμαστε για... πραξικόπημα. Στο κάτω – κάτω της γραφής έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές αυτή την λέξη που έχουμε πλέον εξοικειωθεί μαζί της. Την ώρα που θα ακούμε τις ερπύστριες στον δρόμο θα το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι συμβαίνει, θα λέμε, σε όλη την Ευρώπη. Κι εκεί χούντα έχουν!

Η συμπεριφορά δεν εγγυάται για τις προθέσεις...

«Σήμερα θέλω να πω μόνο αλήθειες» δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του στην ΕΡΤ (14.7) ο κ. Τσίπρας, ομολογώντας έτσι έμμεσα ότι ως τώρα έλεγε και ψέματα. Ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, που τον έφεραν στην πολυπόθητη εξουσία. Μετεκλογικά ψέματα περί σκληρής διαπραγμάτευσης, χωρίς τρόικα και μνημόνια, που όμως μας φέρνουν τελικά σε ακόμα χειρότερο μνημόνιο, και με την τρόικα και πάλι στην Αθήνα. Ψέμα και η δήθεν προσήλωση στο ευρώ, ενώ παρασκηνιακά προετοιμαζόταν η ηρωική εισβολή στο νομισματοκοπείο και η επαναφορά της δραχμής με επικεφαλής Βαρουφάκη και Λαφαζάνη εν γνώσει του κ. Τσίπρα, καθώς δεν τους διαψεύδει.

Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;...

Παρά το γεγονός πως ο πρώην Υπουργός των Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται απίστευτα πράγματα δημόσια, εμπλέκοντας και τον πρωθυπουργό σε σχέδια πραξικοπηματικής μετάβασης στη δραχμή, η ελληνική δικαιοσύνη φαίνεται να "κωφεύει". Το πολιτικό σύστημα πρέπει να της λύσει τα χέρια.

Ως εκ τούτου, κανένας εισαγγελέας δεν έχει διατάξει  σχετική έρευνα για όσα δηλώνει αλλά και όσα προσάπτουν στον πρώην Υπουργό των Οικονομικών παρά το γεγονός πως τα περισσότερα από αυτά συνιστούν αποχρώσες ενδείξεις παράνομων πράξεων.
Και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία στηρίζει προς του ενδεχομένου του χάους την κυβέρνηση,  είναι υποτονικές. Σε άλλες περιπτώσεις οι εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή προτείνονται για "ψύλλου πήδημα".

Το τοτέμ της ακροαριστεράς μίλησε ...

Είναι το χειρότερο μνημόνιο γιατί το φέρνει μία κυβέρνηση που έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ιστοσελίδας «Iskra», η οποία αντηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Από το βήμα της εκδήλωσης, όπου το παρών έδωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νταβανέλλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα», επισήμανε την ανάγκη πάλης εναντίον του τρίτου μνημονίου.

«Το ρεύμα του ΟΧΙ συνιστά βάση ανασυγκρότησης δυνάμεων και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ριζοσπαστική αριστερά» τόνισε παράλληλα, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Τέλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι το μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στο έθνος των εργαζομένων και στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και της υποταγής είναι ενεργό».