Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Όπως είπε ο Τσακαλώτος: "Τουλάχιστον ανεβάσαμε στο 30% την φορολογία των εταιρειών"...

«Είσαι επιχειρηματίας ; 

Το 2015 η εταιρεία σου έβγαλε ζημίες. Έστω ότι το 2016 πετυχαίνει (!!!) κέρδη 500.000 ευρώ. Θα κληθεί να καταβάλει 500.000x29%=145.000 για φόρο κλίμακας νομικών προσώπων. Επειδή την προηγούμενη χρήση είχε ζημιές και δεν είχε καταβάλει προκαταβολή, θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 145.000 (100% επί του φόρου) ως προκαταβολή επομένου έτους. Πλέον 60.000 (12%) έκτακτη εισφορά (λόγω πλουτοκρατίας). Αισίως φθάσαμε στις 145+145+60=350.000. Ήτοι, ποσοστό 70% επί των κερδών.

O Αλέξης ως Φαίδων Γκιζίκης…

Η πολιτική επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα θυμίζει την ιστορία του μητροκτόνου ο οποίος στο δικαστήριο ζήτησε επιείκεια λόγω ορφάνιας από μητέρα.
Παρέλαβε μια χώρα με έστω υποτυπώδες πρωτογενές πλεόνασμα, ανοιχτές τράπεζες, σχεδόν μηδενική ανάγκη ρευστότητας από τον  ΕLA, θετική μεταβολή του ΑΕΠ και σε έξι μήνες την έχει φέρει με ανεξέλεγκτο έλλειμμα, απροσδιόριστη ακόμη ύφεση, κλειστές τράπεζες, ουρές στα σούπερ μάρκετ, σωσίβιο 89 δισ. από ELA, 40 δισ. λιγότερες καταθέσεις κλπ κλπ.
Και τι  απολογείται ο πορθητής της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης μόλις προσγειώθηκε στην πραγματικότητα;
Πως πρέπει να του χρωστάμε και χάρη, γιατί η μόνη εναλλακτική λύση που είχε ήταν το Grexit και το χάος.

Οι επικίνδυνοι αντάρτες της δραχμής ...

Γεμίσαμε από αντάρτες της ...δραχμής. Άλλοι μιλούν για απελευθερωτικό αγώνα, άλλοι για πραξικόπημα ενώ ο πιο φαντασιόπληκτος απ'  όλους ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Π. Λαφαζάνης έφτασε να υποστηρίξει σε κυβερνητική σύσκεψη - χωρίς να τον πάρουν με τα γιαούρτια- ότι η κυβέρνηση θα' πρεπε να κάνει ριφιφί στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού, να απαλλοτριώσει τα χρηματοδοτικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος και να τα χρησιμοποιήσει, μετά την επιβολή των capital controls, για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με έναν τρελό μπολσεβίκικο ακτιβισμό που εάν εφαρμοζόταν θα μεταμόρφωνε την Ελλάδα σε αφρικανική δημοκρατία , θα αποτελούσε ουσιαστικά ανταρσία κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και θα μας έστελνε σούμπιτους στη δραχμή.

Το «Οχι» φόρτωσε τις ευθύνες στον μωρόπιστο λαό...

Ανεξάρτητα από το αν θα αποτραπεί η πορεία της Ελλάδας προς τον γκρεμό ή θα αφεθεί για να επέλθει το μοιραίο, έντονο είναι το ερώτημα για το τις πταίει. Μια γενικότερη ηχηρή απάντηση σε αυτό έδωσε το «Οχι» της προηγούμενης Κυριακής. Και αυτή συνάδει με τις πιο σταθερές «παραδόσεις» του έθνους μας: για τις ήττες μας, για τις χρεοκοπίες μας, για τις αλληλοσφαγές μας, για ό,τι κακό μας συμβαίνει φταίνε οι ξένοι. Ακόμη και αν αποδίδονται ευθύνες σε κάποιους πολιτικούς, αυτό συνδυάζεται με τη βεβαιότητα ότι είναι όργανα κάποιων ξένων. Ακόμη και οι ψηφοφόροι που τους εκλέγουν έχουν παραπλανηθεί από κάποια ΜΜΕ που είναι πληρωμένα όργανα κάποιων ξένων δυνάμεων. Ετσι πάνω απ' όλα αποφαίνεται και το «Οχι» που πανηγυρίστηκε με χορούς και πανηγύρια στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό το «Οχι» τρίψαμε στα μούτρα των ξένων δανειστών μας που αρνούνται να μας δανείζουν ή και να μας χαρίζουν χρήματα χωρίς να βάζουν όρους και χωρίς να απαιτούν να τους εξοφλήσουμε. Οι ξένοι θεωρούνται υπεύθυνοι και επειδή μας άφησαν να δανειζόμαστε πέρα από τις δυνατότητές μας. Οι ξένοι φταίνε που αφήναμε τους πολιτικούς μας να μας λένε ψέματα και να μας παρασύρουν στην καταστροφική σπατάλη και στην ασύνετη αμεριμνησία μας, ενώ ήταν από χρόνια φως φανάρι ότι έτσι πορευόμαστε όπως ο Τιτανικός προς το θανατηφόρο παγόβουνο.

Κυβέρνηση χωρίς δεδηλωμένη και υπό προθεσμία ...

Στους 39 ανήλθε ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -  τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών». Η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα ήταν «απούσα». Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί σε 149 βουλευτές.
Συγκεκριμένα, καταψήφισαν οι βουλευτές :