Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Όταν ο ελληνικός λαϊκισμός συναντάει την πραγματικότητα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη...

Δεν πέρασε ένα 24ωρο και η μεγαλειώδης νίκη του «Όχι» άρχισε ήδη να παρουσιάζει αποτελέσματα. Παραιτήθηκε ο αρχιστράτηγος του αγώνα Γιάνης. Ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος κάλεσε τους γερμανοτσολιάδες του «Ναι», την Πέμπτη φάλαγγα του εχθρού, να πάνε ενωμένοι στους τοκογλύφους ιμπεριαλιστές για να τους παρουσιάσουν την ελληνική πρόταση που είναι το σχέδιο Γιούνκερ της Παρασκευής, και όχι αυτό της Πέμπτης, το οποίο απορρίψαμε με το δημοψήφισμα. Πήρα το μήνυμα, δήλωσε ο θριαμβευτής πρωθυπουργός, το «όχι» δεν είναι «ναι» στη ρήξη αλλά ενίσχυση στο «ναι» σε μια βιώσιμη συμφωνία. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Καταστρέψατε την Ελλάδα...

Προχθές η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε τα Τίρανα όπου μεταξύ άλλων μίλησε θετικά για τις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην Ε.Ε. Μεθαύριο Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα είναι μεταξύ των 28 ηγετών της Ε.Ε. που θα αποφασίσουν αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη και ενδεχομένως την Ε.Ε.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας χθες στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" μίλησε μεταξύ άλλων για βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας...
Η Ελλάδα μοιάζει να είναι το τελευταίο σοβιετικό καθεστώς που θα καταρρεύσει στην Ευρώπη, είναι μια διατύπωση που αυτή η στήλη δεν έχει σταματήσει να την επισημαίνει από την αρχή της κρίσης το 2010.

Κάποιες χώρες δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία...

Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup που διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).
Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν και πως "συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα.