Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Νάρκισσοι και δειλοί πολιτικοί...

Θα σταθώ στους νάρκισσους και δειλούς της για πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης.
Τι έγινε στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή; 251 βουλευτές σήκωσαν στις πλάτες τους το ΝΑΙ στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για να μην βρεθεί η Ελλάδα χρεωκοπημένη την Κυριακή με πλάνα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε σαν συνέχεια.

Και 49 εξέφρασαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις αντιρρήσεις ή την πλήρη αντίθεση τους. Αυτή τη φορά δεν θέλω να εξαιρέσω κανένα παραδοσιακά αντίθετο με την Ε.Ε κόμμα όπως π.χ το ΚΚΕ που σέβομαι βαθιά, διότι δυστυχώς εξ αντικειμένου δεν εξαιρείται. Έβαλε την πατρίδα πίσω από το κόμμα…

Αλλά θα σταθώ στους νάρκισσους και δειλούς της για πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης.

Καθόλου βέβαιη η συμφωνία διάσωσης , οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας είναι 60 – 40 ...

Σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις εκφράζουν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

H Γερμανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παραμένει επιφυλακτική σχετικά με την ελληνική πρόταση, εξηγούν χαρακτηριστικά οι κοινοτικές πηγές.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία» αναφέρει έτερος αξιωματούχος της Κομισιόν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο προετοιμάζει τις εργασίες του Eurogroup.

Πύρρειος νίκη Τσίπρα...

Πύρρειο νίκη κατήγαγε η κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς δεν συγκέντρωσε 151 κυβερνητικές ψήφους (υπήρξαν 2 κατά, 8 παρών και 7 απουσίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ). 
Πιο αναλυτικά, η εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση δόθηκε από τη θετική ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής (απουσίασαν οι Γιώργος Γερμενής και Γιώργος Γαλέος).
Συνολικά ναι ψήφισαν 251 βουλευτές, όχι 32 και παρών 8, ενώ απουσίασαν 9 βουλευτές.