Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Αρμαγεδδών και στο εσωτερικό είναι γεγονός...

Βρίσκομαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να υπενθυμίσω ότι στο άρθρο μου της 25ης Ιανουαρίου, δηλαδή της ημέρας των τελευταίων και μοιραίων εκλογών, προειδοποιούσα τονίζοντας: «Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αποδειχθεί η κρισιμότερη της μεταπολιτευτικής περιόδου, καθώς πάθη και μίση των άκρων και ο λαϊκισμός μπορεί να οδηγήσουν την ούτως ή άλλως παραπαίουσα χώρα μας σε μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Γιατί η Βουλή που θα προκύψει θα περιλαμβάνει όλα τα φαιδρά νούμερα που ανέδειξε η προηγούμενη αλλά και τα πιο ακραία στοιχεία σε ανεμπόδιστη πια αποχαλίνωση».

Ζούμε σήμερα τις συνέπειες αυτής της ολέθριας ψήφου (γεμάτης ανέφικτες προσδοκίες που τροφοδότησαν αφελέστατα τις πιο ύπουλες επιδιώξεις). Λυπούμαι που δεν προλαβαίνω να εκδώσω ένα ακόμη βιβλίο με τον τίτλο «Ας προσέχαμε». Το έγκλημα διαπράχθηκε και την τιμωρία τη ζούμε.

Σηκώνει το γάντι των κόκκινων φασιστών ο @skaigr ...

Η απάντηση του ΣΚΑΪ στις διώξεις κατά δημοσιογράφων:

«Ο ΣΚΑΪ διαπιστώνει εντεινόμενες απόπειρες τρομοκράτησης των φορέων της ενημέρωσης και των λειτουργών της από αυτοανακηρυγμένους φορείς ανάδειξης της μοναδικής αλήθειας.

Η στοχοποίηση και το κλίμα προγραφών εις βάρος δημοσιογράφων με «πειθαρχικές διώξεις» για τις απόψεις τους, οι προσωποποιημένες εξυβρίσεις από λαθρόβια έντυπα και το διαδίκτυο και οι συστηματικές συκοφαντικές επιθέσεις από πολιτικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού εις βάρος «μη αρεστών» μέσων ενημέρωσης, δημιουργούν, ήδη, μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Ο Α. Τσίπρας οφείλει «να διαβεί τον Ρουβίκωνα» τώρα, για να σωθεί η χώρα...

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποφασίσει. Ο πρωθυπουργός, οφείλει, αν δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ένα τραγικό πρόσωπο για την χώρα, να βρει το θάρρος και να πάρει , («από χθες») τις αποφάσεις που είναι ανάγκες για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα , εκτός ευρωζώνης.

 Γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει άμεσα, φτωχοποίηση ενός πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, πιθανότατα κοινωνική αναταραχή με άγνωστες εξελίξεις, προοπτική εξόδου από την Ευρώπη και γενικότερα από την δύση, με ότι θα σημαίνει αυτό για τα εθνικά μας θέματα και την εθνική μας κυριαρχία.