Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η αλυσιδωτή αντίδραση ξεκίνησε. Μένουν 12 μέρες για να την σταματήσουμε.

"Η Δράση σέβεται την απόφαση της πλειοψηφίας, που εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να κάνει μια διαπραγμάτευση για μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που απέρριψε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ευχόμαστε ολόψυχα να μην συμβεί τίποτε απ’ όσα προβλέψαμε. Μακάρι να υπάρξει συμφωνία και όχι καταστροφή. Μακάρι η συμφωνία να μην είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήδη απορρίφθηκε. Συμφωνία που στηρίξαμε καταναγκαστικά, γιατί εμείς δεν έχουμε σταματήσει να ζητάμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με μείωση του κράτους και των δαπανών του, αντί για νέα βάρη στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους μικρομεσαίους και την επιχειρηματικότητα.

Σόιμπλε: Το κούρεμα του χρέους αντιβαίνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες...

Το κούρεμα του χρέους δεν επιτρέπεται βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων για τη στήριξη χωρών, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει το ευρώ, ο Σόιμπλε απάντησε πως αυτή είναι μια ερώτηση για την ελληνική κυβέρνηση.

Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα (και επικίνδυνα)...


Ο στίχος του Μανώλη Ρασούλη, «ναμαστε πάλι εδώ Αντρέα», με μια αλλαγή στο όνομα , από Αντρέα σε Αλέξη, θα μπορούσε να περιγράψει άριστα την σημερινή κατάσταση , μετά από το δημοψήφισμα της Κυριακής.
  Και αυτό γιατί μετά το άνευ λογού επί της ουσίας (και με το …περίεργο ερώτημα ), δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, βρίσκονται και πάλι μπροστά στο ίδιο πρόβλημα.
 Τι θα κάνουν με την συμφωνία με την Ευρώπη, για να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από την τραγική κατάσταση που οδηγείται όλο και περισσότερο. Από μια κατάσταση που κινδυνεύει να οδηγήσει την χώρα σε καταστάσεις λατινικής Αμερικής. Και μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως είναι υπερβολικό αυτό που λέω , όμως υπερβολικό θεωρούσαμε  και το να κλείσουν οι τράπεζες για παράδειγμα Και όμως είμαστε μια εβδομάδα με κλειστές τράπεζες και διακοπή της λειτουργίας της οικονομίας και βλέπουμε για πόσο θα συνεχίσει αυτό.
 Για να μην οδηγηθούμε λοιπόν σε τέτοιες καταστάσεις , για να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του οφείλει να λύσει το ζήτημα με την Ευρώπη.
 Οφείλει να κάνει συμφωνία «εδώ και τώρα».