Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η μεγάλη του ψεύδους σχολή...

Η πρόεδρος της Βουλής μίλησε για μια «κυβέρνηση που αντιστέκεται», ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε.» Αυτά χθες το βράδυ - και μόλις λίγες μέρες μετά από την πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές για μέτρα 8 δις, δηλαδή μέτρα 8 φορές υψηλότερα από το περιβόητο email Χαρδούβελη. Με απίστευτη αναισθησία και κυνισμό έλεγαν ψέματα για άλλη μια φορά μπροστά στους Έλληνες πολίτες, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε κάποιο γι’ αυτούς αναπόφευκτο ραντεβού με την εθνική τραγωδία.

Θα έχουμε χρεοκοπήσει ΠΡΙΝ το δημοψήφισμα. Το Eurogroup δεν δίνει παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα ...

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τη συνεδρίαση του Eurogroup: Κατά πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέα Ενημέρωσης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να μην δώσουν ολιγοήμερη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα όπως ζήτησε τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του γερμανικού ZDF η συνεδρίαση του Eurogroup δεν ολοκληρώθηκε αλλά διακόπηκε προσωρινά και συνεχίζει χωρίς τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση

Δήλωση Πρόεδρου της Δράσης Θοδ. Σκυλακάκη :

Δημοψήφισμα, όπως αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον εάν υπάρχει πρόταση από την άλλη πλευρά, που να είναι νομικά και πολιτικά δεσμευτική. Αυτό απαιτεί με βάση τις Ευρωπαϊκές συνθήκες απόφαση του Eurogroup, η οποία δεν υπάρχει. Και πως να υπάρξει, χωρίς κυβέρνηση που να έχει προσυπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσει μια συμφωνία; Το ερώτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας αυτή την στιγμή δεν υφίσταται. Η κυβέρνηση επιχειρεί απλώς με τον κουτοπόνηρο αυτό τρόπο να ρίξει το βάρος της προεκλογικής της απάτης και της άθλιας διαπραγμάτευσης την οποία έκανε, στον ελληνικό λαό.

Ο Τσίπρας βάζει το πιστόλι στον κρόταφο του λαού ...

Η κυβέρνηση των λαϊκιστών στην Ελλάδα άφησε να περάσουν 4 μήνες χωρίς να έχει επιτύχει απολύτως τίποτα από τους φούρνους παξιμάδια που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αδειάσει όλα τα ειδικά ταμεία του δημοσίου και των δήμων, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της έγκαιρα και αποτελεσματικά. Έφερε την Ελλάδα στο παρά πέντε της χρεοκοπίας, για να βάλει τελικά η ίδια το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού. Προκηρύσσει δημοψήφισμα με το ερώτημα “Ναι ή Όχι στα μέτρα”. Οι ίδιοι οι λαϊκιστές καλούν ταυτόχρονα το λαό να πει “Όχι”, ώστε να βγάλουν την ουρά τους έξω.

Αυτό θα είναι το ΨΕΥΔΟ-ερώτημα στο δημοψήφισμα...

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος  ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται :