Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δράση: Αριστερό μνημόνιο, με αναλγησία έναντι των ανέργων και εκδικητικότητα κατά των παραγωγικών Ελλήνων...

Όταν βάζεις τρελή φορολογία στις επιχειρήσεις και στους κάθε είδους παραγωγικούς Έλληνες, για να διατηρήσεις αλώβητες τις δαπάνες του κράτους κοντά στο 50% του ΑΕΠ, διώχνεις για άλλη μια φορά τις επενδύσεις και εμποδίζεις τους ανέργους να βρουν δουλειά. Η Ελλάδα, που είχε τα δύο τελευταία χρόνια τις χαμηλότερες επενδύσεις στον κόσμο, θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για προσελκύσει επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για να ξεκινήσει πάλι η ανάπτυξη. Αντ΄ αυτού, για άλλη μια φορά, κάνει τα πάντα για τις διώξει. Με τις χθεσινές προτάσεις της κυβέρνησης λοιπόν, οι πιο αδύναμοι κοινωνικά, οι 1,3 εκ. άνεργοι, καλούνται να περάσουν μερικά ακόμα χρόνια στον τροχό του μαρτυρίου, θύματα της άρνησης της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου να περιορίσει το μέγεθος και τις δαπάνες του κράτους. Οι μόνοι ωφελημένοι από τα προτεινόμενα μέτρα των €7,9 δισ. θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι, αυτοί που αποτελούν την κόρη του οφθαλμού όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η χώρα κυβερνάται αλλά όχι από τον Τσίπρα...

-Αρχικά υπολόγιζαν ότι οι υπουργοί θα ήταν εξωκοινοβουλευτικοί και πιθανόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχουν 2-3 συμβούλους από τους επικεφαλής των σχετικών με το Υπουργείο τους Τομείς.

-Ο κάθε υπουργός προσέλαβε συμβούλους όποιους εκείνος ήθελε, κυρίως παρεάκι και συγγενείς. Έτσι απέφευγε το "ρουφιάνο" του κόμματος μέσα στα πόδια του.

-Όμως οι σύμβουλοι που τελικά προσελήφθησαν δεν είχαν ιδέαν από το λεπτομερές πρόγραμμα που συνέτασσε για μήνες ο κάθε Τομέας. Έτσι οι υπουργοί δεν υλοποίησαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έταζε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ούτε το πρόγραμμα του κάθε υπουργού, καθώς δεν είχαν την ικανότητα ή τη γνώση του θέματος.

Φόροι έναντι βολέματος ημετέρων...

Εις επίρρωσιν του γεγονότος ότι η συγκυβέρνηση δεν διανοήθηκε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα έθιγαν τους προνομιούχους και τον δημόσιο τομέα ήλθαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν στους δανειστές.

Φόροι από την αρχή ως το τέλος είναι τα ισοδύναμά τους έναντι των επαναπροσλήψεων και του δήθεν ανοίγματος της ΕΡΤ – την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας έσπευσε να επισκεφθεί επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, λες και ήθελε να δηλώσει εμπράκτως πως γράφει τους πάντες στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Αν ρίξουμε μια ματιά στις προτάσεις, δεν θα δούμε παρά:

Έκτακτη εισφορά και αύξηση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων (στις οποίες μετά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα επιβάλει αύξηση του κατώτατου μισθού).

Αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης (την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε ως αντισυνταγματική).

Αύξηση στον φόρο πολυτελείας (τι είναι ο κάβουρας τι το ζουμί του, αύξηση του ΦΠΑ, φορολογία περιουσίας, φορολογία στον ηλεκτρονικό τζόγο, καμπάνες για τα ΚΤΕΟ και τα ανασφάλιστα οχήματα, φόρος στην τηλεοπτική διαφήμιση (που έχει εξανεμιστεί)και άλλα τέτοια.

Τρίτο από την πίσω πόρτα;;;

Την αυστηρή γραμμή του έναντι της Ελλάδας συνεχίζει να τηρεί ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία επί των νέων προτάσεων, εάν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να δείχνει πώς θα υλοποιηθούν.

«Εάν δεν υπάρχει πρόγραμμα δράσεων που να λέει ποιο μέτρο θα εφαρμοστεί και πότε, δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις (Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκταμίευση των χρημάτων ) ...

Από νωρίς σήμερα το πρωί πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ώστε αύριο Τετάρτη πρώτα στο EuroWorking Group και μετέπειτα στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι δύο πλευρές (Ελλάδα και δανειστές) να φτάσουν σε μια καταρχήν συμφωνία η οποία θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής και θα εγκριθεί -αν εγκριθεί- το Σαββατοκύριακο από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Κατόπιν η συμφωνία θα έρθει, προς έγκριση, στην τελευταία συνεδρίαση της Γερμανικής βουλής την ερχόμενη  Δευτέρα, ώστε να ανοίξει και τυπικά ο δρόμος για την εκταμίευση του ποσού που θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

Αργά χθες το βράδυ και αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της έκτακτης συνόδου κορυφής κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης σημείωναν ότι «απομακρύνεται η λύση της παράτασης της υπάρχουσας συμφωνίας».