Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δραχμή σημαίνει λιτότητα με άλλα μέσα...

«Επιστροφή στη δραχμή στο πλαίσιο της ΕΕ, με τους υφιστάμενους συσχετισμούς, από την άποψη των εργαζόμενων τάξεων, σημαίνει συνέχιση της άγριας λιτότητας με άλλα μέσα. Ακριβώς γι’ αυτό πιστεύω ότι, αν υπάρξει μεθόδευση ή πρωτοβουλία για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αυτή δεν θα προέλθει από την αριστερά αλλά από απειλούμενα τμήματα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας». Πρόκειται για ξεκάθαρη πλην κατηγορηματική δήλωση του κ. Γιάννη Δραγασάκη σε συνομιλία μας τον Δεκέμβριο του 2012.
Η πρόσφατη εντολή της κάλπης ενείχε μάλλον ορισμένα αντιφατικά στοιχεία, καθώς έστειλε το μήνυμα: ευρώ με τους όρους της μικρής (2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ), κατεργάρας (greekstatistics, επιλεκτική τήρηση των συμφωνηθέντων με τους πιστωτές) και ουσιαστικά χρεοκοπημένης (αποκλεισμός από τις αγορές) Ελλάδας. Έστω κι έτσι, επ’ ουδενί δεν προκύπτει ως μια εντολή εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο κ Τσίπρας σήμερα οφείλει να κάνει την «ρήξη»...

Σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάρει την μεγάλη απόφαση και να πει ναι στην ρήξη.
 Να βρει το θάρρος, το κουράγιο και να προχωρήσει εδώ και τώρα στην ρήξη.
  Να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, το καλό των πολιτών και της κοινωνίας και να προχωρήσει άμεσα στην ρήξη.
Να κινηθεί με βάση το ποιον προσανατολισμό πρέπει να έχει η χώρα μας για να μπορέσει να σταθεί στο διεθνές περιβάλλον και να κινηθεί δυναμικά προς την ρήξη.
 Να υπολογίσει τα οικονομικά δεδομένα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και να υπογράψει σήμερα , απόψε, την ρήξη
Να αδιαφορήσει για το κόστος που αυτή η απόφαση θα έχει μεταξύ των πολίτικων του φίλων η αντιπάλων και να κάνει την ρήξη τώρα.