Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Δυστυχώς νικήσατε σύντροφοι...

Μετρώντας τα κόκκινα άστρα κι εκείνα που έχουν το χρώμα του δαμάσκηνου.
Ο ήλιος ανατέλλει από την πύλη της γλώσσας σου.
Οι ώρες μου νυμφεύονται τη σκιά.
Δεν αφουγκράζομαι πια για το τρίξιμο μιας καρίνας
Πάνω στις γυμνές πέτρες της αποβάθρας.
Σύλβια Πλαθ - Κολοσσός 

Για να καταλάβει κάποιος το αδιέξοδο που βρίσκεται η Ελλάδα, μετέωρη μεταξύ Ευρώπης και Τρίτου Κόσμου, θα πρέπει να κατανοήσει το αδιέξοδο της ελληνικής αριστεράς, που μοιάζει με ένα δραπέτη της ιστορίας που δεν έχει μέρος να κρυφτεί.
Το δράμα αυτού που θα μπορούσε να ονομαστεί ριζοσπαστική αριστερά στην Ευρώπη είναι πως δυο από τους βασικούς θεμελιωτές της στη μεταπολεμική περίοδο, ο Λουί Αλτουσέρ και ο Νίκος Πουλατζάς όταν βρέθηκαν σε αδιέξοδο προτίμησαν την αυτοκτονία από την αυτοαναίρεση μέσω της παραδοχής του λάθους. (Για την ακρίβεια ο Λουί Αλτουσέρ αυτοκτόνησε πολιτικά όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο επειδή στραγγάλισε τη γυναίκα του).
Με αυτήν την έννοια έντιμη αριστερά στην Ευρώπη ήταν αυτή του ΚΚ Ιταλίας του Ενρίκο Μπερλιγκουέρ η οποία μετά την πτώση του κόκκινου άστρου πάνω από το Κρεμλίνο (όπως έλεγε ο Λεωνίδας Κύρκος) προτίμησε να αυτοδιαλυθεί παρά να εξευτελιστεί.

Μετά την δήλωση αυτή του Βαρουφάκη , εύλογο το ερώτημα ...

Την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λογικός Ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός που θα επέλεγε αυτή την οδό», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο ενός «Grexit».

Σε ερώτηση εάν μπλοφάρουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Το ελπίζω».

Βελτίωση των προοπτικών «βλέπουν» ΕΚΤ και Κομισιόν !!!

Αλλά μην κάνετε χαρές...

Δεν αφορά την Ελλάδα αλλά την Πορτογαλία...

Περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Πορτογαλίας διαπιστώνουν ΕΚΤ και Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εποπτικού ελέγχου της χώρας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης.
Σε κοινή τους ανακοίνωση, ΕΚΤ και Κομισιόν επισημαίνουν ότι οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες στην Πορτογαλία έχουν καταγράψει περαιτέρω βελτίωση, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης εξακολουθεί να επηρεάζεται από ορισμένες μακροοικονομικές ανισορροπίες.