Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ντόναλντ Τουσκ Αφήνει ανοικτά πλέον υπονοούμενα για την ΗΘΙΚΗ των #proti_fora_aristera ...

... και που λέτε , τεράστιο μέγεθος η κυβέρνηση στην Ελλάδα !
Η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα,  «δεν είναι μόνο γύρω από την οικονομία. Είναι επίσης πολιτική και ηθική», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος  στη σύνοδο κορυφής της G7, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

 «Θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι οι οφειλέτες έχουν κατά κανόνα «ηθική» συμπεριφορά και ότι οι πιστωτές είναι «ανήθικοι», αναφέρει ο Τουσκ σύμφωνα με την  εφημερίδα.  Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, δήλωσε νωρίτερα ότι  η μόνη πιθανή συζήτηση σχετικά με κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση θα αφορά την ενίσχυσή τους.

The game is over dear Alexis ...

Η σφαλιάρα ήταν τηλεφωνική... 
Εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων αναμένει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν ξαναμιλήσει μαζί του.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο του G7 στη Βαυαρία, όπως γνωστοποίησε μέσω twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.
Συγκεκριμένα, η κ. Αντρέεβα έγραψε στο twitter ότι ο κ. Γιούνκερ είπε πως «θα ήθελε να λάβει μια εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων από τον κ. Τσίπρα, πριν ξαναμιλήσουν».

Die Welt: Βαριά η σκιά του ΣΥΡΙΖΑ στο G7...

«Το ελληνικό θέμα καταστρέφει την ατζέντα της Μέρκελ στη σύνοδο του G7» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση και συμπληρώνει ότι απέτυχε το σχέδιό της να έχει κλείσει το ελληνικό θέμα πριν τη συνάντηση των ισχυρών στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας.

«Στα βουνά της Βαυαρίας  έχει πέσει βαριά η σκιά του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η εφημερίδα και εξηγεί: «Η καγκελάριος είχε επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στο θέμα της Ελλάδας πριν την έναρξη της συνόδου την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα πράγμα δεν γνωρίζει όμως ακόμη, μετά την έντονη διπλωματική προσπάθεια: Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους και αν το κόμμα του θα τον ακολουθήσει».

«Προθερμαίνονται» και οι δραχμοαπατεώνες...

Φόρεσαν προβιά «πατριώτη» οι δραχμοαπατεώνες γυρολόγοι της οικονομίας και μαζί με γνωστά σούργελα της πολιτικής αντιγράφουν την μαφία τύπου Ρωμανού που ληστεύουν στο σκοτάδι και στο φως παριστάνουν τους κινηματίες. «Σωτήρες» της πατρίδας και αυτοί με κίνηση για την δραχμή στο φως... αλλά στο σκοτάδι τοκογλύφοι, και μεσάζοντες υποψηφίων «επενδυτών» με δραχμές.
Στόχος τους (μετά τις εξελίξεις) να συσπειρώσουν «στις τάξεις των πατριωτών» του ΣΥΡΙΖΑ (που τυχόν θα απορρίψουν την συμφωνία και θα απαιτήσουν ρήξη με την Ε.Ε), τους αφελείς «δημοκράτες» του ωχαδερφισμού που δεν έχουν ίχνος συλλογικής ή κοινωνικής ευθύνης αλλά επειδή «...δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε ας καεί ο τόπος...». Ας γίνει η Ελλάδα στάχτη αφού εμάς δεν μας νοιάζει το σύστημα...