Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Για ακόμα μία φορά μας λένε ... "Συμφωνία εντός ολίγων ημερών"...

Έχει καταντήσει αηδία η βλακώδης προπαγάνδα ότι όπου νάναι γίνεται η συμφωνία...

Θυμίζει το "λύκος στα πρόβατα" όπου στο τέλος κανένας δεν πίστευε ότι έλεγε την αλήθεια...

Σήμερα πάλι ,  ήταν σειρά του  Γιώργος Σταθάκη να πεί :  

«Υπάρχει συμφωνία»  σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, διευκρινίζοντας πως προβλέπει ότι αυτή «θα κλείσει εντός ολίγων ημερών» και ότι «θα ακολουθήσει Eurogroup για την έγκριση της χρηματοδότησης». 

Κόκκινες δουλειές...

O Νίκος Παπάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, είναι επικεφαλής της καμπάνιας με την οποία η κυβέρνηση καταγγέλλει την διαπλεκόμενη ιδιοκτησία των ηλεκτρονικών μέσων. Την ίδια όμως εποχή που η κυβέρνηση, δια του Νίκου Παπά και κυβερνητικών βουλευτών όπως ο κ. Νικολόπουλος, καταγγέλλουν την παλιά διαπλοκή, κλείνουν το «μάτι» σε φιλικούς προσκείμενους προς αυτήν προμηθευτές του δημοσίου, π.χ  προμηθευτές φαρμάκων, υποσχόμενοι άδειες εκπομπής. Ή ακόμα χειρότερα, σε επιχειρηματίες που ελέγχονται από υπερατλαντικές αρχές για παραβίαση του εμπάργκο πετρελαίου με το Ιράν ή με στενή σχέση με Ρώσο επιχειρηματία που έχει απαγόρευση εισόδου στη Δύση εξαιτίας της εκ μέρους του χρηματοδότησης της ρώσικης επιχείρησης στην Κριμαία. Μετά από 4 μήνες στην κυβέρνηση, όλοι –μέσα και έξω από τη χώρα– έχουν πονηρευθεί.

Την ορθή απόφαση η την θεωρία του Κουγκίου...

Έχουμε χάσει τέσσερις μήνες, μόνο και μόνο για να εμπεδώσουμε τα αυτονόητα. Συμμετοχή στο ευρώ χωρίς τους όρους που επιβάλλει η Ευρωζώνη δεν υπάρχει. Χρηματοδότηση των ελληνικών αναγκών από οιαδήποτε άλλη πηγή, εκτός Ευρωζώνης, επίσης δεν υπάρχει.

Η χρεοκοπία είναι εναλλακτική λύση, αλλά έχει καταστροφικές συνέπειες. Το ίδιο και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Χρειάσθηκαν τέσσερις μήνες για να προσγειωθεί η νέα κυβέρνηση σε αυτές τις πραγματικότητες και να αντιληφθεί ότι πρέπει να προχωρήσει σε έναν άμεσο συμβιβασμό.

Εχει, όμως, δύο προβλήματα να αντιμετωπίσει.
Το ένα είναι να πει την αλήθεια και να εξηγήσει ότι όσα έλεγε ως αντιπολίτευση ήταν ανεύθυνα και ανεδαφικά.
Το δεύτερο, να πείσει ή να παρακάμψει τα κομματικά μέλη και κυβερνητικά στελέχη που δεν θέλουν τον συμβιβασμό και προτιμούν τη ρήξη, τη δραχμή, την «τσαβεζοποίηση» της χώρας.