Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οι τεμπέληδες της άγονης κοιλάδας...

Ο Αμερικανός πολιτικός Woodrow Wilson συνήθιζε να λέει ότι «Συντηρητικός είναι ένας άνθρωπος που κάθεται και το σκέπτεται• κυρίως όμως κάθεται». Η δική μας κυβέρνηση κάθεται πολύ και σκέπτεται περισσότερα: την μία να μην πληρώσει το ΔΝΤ, την άλλη να μην πληρώσει τις δόσεις στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, την άλλη θα πως κάνει κόλπα ζόρικα (που κάνουν στην Ινδία) για να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα των BRICS, η οποία -σημειωτέον- ακόμη δεν έχει συσταθεί ενώ οι δικοί μας λογαριασμοί λήγουν τον επόμενο μήνα.

Έτσι πέρασαν τέσσερις μήνες με τους υπουργούς να ...κάααααθονται αντί να δουλεύουν και να συμμαζεύουν, ότι τέλος πάντων μπορεί να διορθωθεί σε αυτό το ασυμμάζευτο κράτος. Που τους χάνεις, που τους βρίσκεις διαρκώς μπροστά σε μια κάμερα τους πετυχαίνεις να εξηγούν πόσο κακός είναι ο κόσμος και πόσο καλό το πρόγραμμά τους, το οποίο -ειρήσθω εν παρόδω- ουδείς κατανοεί• ούτε καν οι φυσικοί μας σύμμαχοι.

Εδώ ο κόσμος χάνεται...

Οι συντάξεις δεν σώζονται, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, επειδή υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας κι επειδή η μεγάλη ανεργία μειώνει τα έσοδα των ταμείων. Οι μισθοί δεν σώζονται, επειδή οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτοί λένε ότι θα πάμε στην αναπτυξιακή των BRICS και θα σωθούμε, επειδή εκεί δεν θα θέλουν μνημόνιο. Πάμε καλά; 

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν! Άριστη η πρόσκληση των BRICS, απαραίτητη η πολυδιάστατη οικονομική πολιτική, καλοδεχούμενες οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αλλά δεν λύνονται έτσι τα προβλήματά μας. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τρέλα.

Η Κίνα θα κάνει επενδύσεις ύψους 50 δισ. δολ. σε έργα υποδομής !!!

Όχι όμως στην Ελλάδα (εμείς ΔΕΝ ξεπουλάμε...) αλλά στην Βραζιλία...

Επενδύσεις ύψους 50 δισ. δολ. σε έργα υποδομής θα πραγματοποιήσει η Κίνα στη Βραζιλία, όπου ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιανγκ αναμένεται την Τρίτη.

«Αυτά είναι 50 δισεκατομμύρια δολ. για νέα έργα. Θα υπάρξουν λεπτομέρειες μετά το τέλος της επίσκεψης, καθώς και ποια θα είναι τα έργα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διπλωμάτης Χοσέ Γκράτσα Λίμα, αρμόδιος στο υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας για τις σχέσεις με την Ασία και Ωκεανία.