Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο Αντ. Σαμαράς και η «εσωστρέφεια»...

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και, προσωπικώς, τον Νίκο Μαραντζίδη, διότι η τελευταία τους έρευνα καταγράφει την αληθινή δύναμη της σημερινής Ν.Δ.: αθροίζεται στο 15,5%, όσοι δηλαδή είναι εκείνοι που απαντούν ότι η επίδοση της κυβέρνησης στην οικονομία θα ήταν καλύτερη αν σήμερα είχαμε κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στο ίδιο ερώτημα εκπλήσσει επίσης το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερη υπό κυβέρνηση Σαμαρά· φθάνουν το 56,5%.

Τα ποσοστά αυτά είναι, προφανώς, άδικα για τον Αντώνη Σαμαρά. Παρά το μοιραίο λάθος της αναστροφής επί εξάμηνο στην αντιμνημονιακή γραμμή, παρά τον έμφυτο, τον μωραΐτικο λαϊκισμό του, ο Σαμαράς δεν θα εξέθετε ποτέ τη χώρα σε τέτοιο κίνδυνο και τέτοια διεθνή διαπόμπευση ― και το απέδειξε αυτό επί δύο χρόνια, πηγαίνοντας αντίθετα προς τη φύση του. Ο Σαμαράς ήξερε ποιο είναι το σωστό, αλλά το έκανε λάθος. Η άγνοια κινδύνου των σημερινών, όμως, δεν συγκρίνεται με τίποτα στο παρελθόν. (Πρώτη φορά Αριστερά γαρ...)

Ο Θ. Πάγκαλος προειδοποιεί: Ο Τσίπρας ετοιμάζει το έδαφος για χρεοκοπία...

Πάμε στη χρεοκοπία, γιατί η αποφυγή της χρεοκοπίας και η διατήρηση των κόκκινων γραμμών δεν νοείται.

Ο Τσίπρας ήδη ετοιμάζει το έδαφος για τη χρεοκοπία, γιατί όλη αυτή η συζήτηση είναι που ζητάμε και πηγαίνουμε από εδώ κι από εκεί και κάνουμε φιγούρες εθνικοφασιστικές και εθνικολαϊκές - γιατί δεν είναι καν αριστεροί ατόφιοι, είναι αριστεροί με Ανεξάρτητους Έλληνες μαζί… Αυτόν (σ.σ.: τον πρωθυπουργό) τον ενδιαφέρει να αρπάξει ό,τι μπορεί από την εξουσία και τον ενδιαφέρει να ηττηθεί ενδόξως.

Σταλινόπουλα, Μπεριόπουλα και Γκαιμπελσόπουλα...

Άξια σταλινόπουλα, μπεριόπουλα και γκαιμπελσόπουλα, να τι βρήκαν να γράψουν σήμερα στο κύριο άρθρο της Αυγιανής (στις παρενθέσεις τα δικά μου σχόλια):

"Αυτή η πολυγλωσσία πρέπει να σταματήσει (των ξένων! εμείς μια χαρά τα βρίσκουμε με τις συνιστώσες μας!) γιατί δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα στις αγορές. (Τους έπιασε ξαφνικά πόνος για τις αγορές!)

Δεν νοείται η Ελλάδα, η Ευρώπη, η παγκόσμια οικονομία (ο Γιάνης έφυγε, το πνεύμα του ζει, αυτό μας οδηγεί) να είναι έρμαια των εσωτερικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις συνιστώσες (ουάου) των δανειστών.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας...

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές με βασικό σύνθημα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, συμβιβάστηκε με μια αόριστη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και του μνημονίου, χαράσσοντας υποτίθεται την βασική «κόκκινη γραμμή» της σε μέτρα τα οποία θεωρούσε υφεσιακά.

Το μνημόνιο ανεστάλη, οι τροϊκανοί μετονομάστηκαν σε «Ομάδα των Βρυξελλών» και απομακρύνθηκαν από τα Υπουργεία, όπου επέστρεψαν οι συνδικαλιστές και εισέβαλαν οι «αφισοκολλητές» της νέας διακυβέρνησης.

Παρά την αναστολή του μνημονίου που περιείχε υφεσιακά μέτρα, η οικονομία δεν παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, τουναντίον, η μικρή ανάκαμψη του τέλους του 2014 εξανεμίστηκε και κινούμαστε με ταχύτητα ελεύθερης πτώσης σε ύφεση...

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην πραγματική οικονομία, οι συνθήκες ασφυξίας θυμίζουν τις σκηνές του 2010 και του 2012, που μεταφράστηκαν σε εκτίναξη της ανεργίας και ποσοστιαίες πτώσεις του ΑΕΠ που προκαλούν δέος...

Χορτάσαμε με την προπαγάνδα...

Μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση της πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα που προσπαθεί να αποσείσει την ευθύνη από την κυβέρνηση, για το μέχρι στιγμής αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και να το μεταθέσει στα ...ΜΜΕ και τους δανειστές.

Ακολουθώντας την  γνωστή προπαγανδιστική τακτική η ηγεσία του Σύριζα ενοχοποιεί όποιον νομίζει ότι την βολεύει, θεωρώντας ότι πολίτες τρώνε κουτόχορτο και  δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Οι δανειστές λοιπόν σύμφωνα με τους προπαγανδιστές μας, συνεπικουρούμενοι από μερίδα εγχώριων και ξένων ΜΜΕ προσπαθούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση  και να αποδομήσουν το δύσκολο συμβιβασμό της 20ής Φλεβάρη. Μόνο που αν δεν κάνουμε λάθος τα ΜΜΕ δεν διαπραγματεύονται, καταγράφουν όμως όπως έχουν υποχρέωση τις συνεχείς παλινωδίες ,τις διαρκείς αλλαγές τακτικής της κυβέρνησης  και τα όσα τραγελαφικά και αντιφατικά εκστομίζουν υπουργοί και στελέχη του Σύριζα.