Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research αποδεικνύει την σχιζοφρένεια των Ελλήνων...

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που ζητούν συμφωνία με τους δανειστές τώρα, σε νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που τάσσεται υπέρ της ρήξης.

Το 72,9% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την ώρα που ένα 20,3% ζητά την επιστροφή στη δραχμή. Ακόμη, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (79,4%) και στο ΝΑΤΟ (73,7%) τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία, με τις αντίθετες φωνές να φτάνουν στο 17,2% και 22% αντίστοιχα.

Τι παίρνει άραγε ο Yanis ; Αυτό να μείνει αρχείο...

Την εκτίμηση ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. «Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Euronews εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαφορές με τους θεσμούς θα γεφυρωθούν.
Στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό.

Ο εξευτελισμός του Bαρουφάκη τον ακυρώνει ως διαπραγματευτή‏...

Σίγουρα διαβάσατε ή ακούσατε τι απίστευτα πράγματα ειπώθηκαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από συναδέλφους του στο Eurogroup.

«Tζογαδόρος, ερασιτέχνης, φαφλατάς» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του απηύθυναν.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον έχει χλευάσει δημοσίως πολλές φορές, δίνοντας έτσι το «σήμα» και σε άλλους να κάνουν τον ίδιο.

Πού θα πάει, λοιπόν, το πράγμα; Θα γίνει η Ελλάδα ο περίγελως της Ευρώπης, με τον υπουργό της να προπηλακίζεται στις επίσημες συνεδριάσεις των κοινοτικών οργάνων;

Και πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι, πλέον, ο Γιάννης Βαρουφάκης όταν έχει αυτή την αντιμετώπιση;

Ο πόλεμος αρχίζει όταν θέλεις, αλλά δεν τελειώνει όταν θέλεις. Και κυρίως, όχι πάντα όπως θέλεις...

Η χώρα είναι σαφές ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Όχι ότι δεν βρισκόταν και πριν τις εκλογές, Τα ωραία λόγια των στελεχών της τότε κυβέρνησης είναι σαφές ότι έδιναν ωραιοποιημένη την εικόνα. ΄Η αν θέλετε δεν μας έδειχναν όλη την εικόνα , αλλά μόνον το «έγχρωμο» κομμάτι της.
  Πάντως ήταν σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία που και με αλλά μετρά θα οδηγούσε στην «λεωφόρο της ανάπτυξης».
 Τώρα, μετά τις εκλογές τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο γιατί απλώς η κυβέρνηση, δεσμευμένη από τις προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και βεβαίως την απειρία κάθε είδους κυβερνητικής δράσης και διεθνών σχέσεων και επαφών, κυριολεκτικά «τσαλαβούτα» από εδώ και από εκεί χωρίς πρόγραμμα.
  Σε τέτοιες στιγμές, είναι σαφές ότι θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ορισμένα δεδομένα των διαπραγματεύσεων και να έχεις βγάλει ορισμένα συμπεράσματα από το παρελθόν κοντινό ή μακρινό.