Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το δημοψήφισμα ως «κολυμπήθρα του Σιλωάμ»...

Φαίνεται ότι το δημοψήφισμα, τείνει να γίνει κάτι σαν ένα είδος φετίχ στην χώρα μας. Εκεί που ήταν ένα ζήτημα που μάλλον δεν απασχολούσε κανέναν ή σε σπάνιες περιπτώσεις κάποιες μικρές τοπικές κοινωνίες που εξέταζαν την περίπτωση δημοψηφίσματος για καθαρά τοπικά θέματα, τώρα κοντεύει να γίνει «κομβικό σημείο» της πολίτικής ζωής της χώρας.

  Το δημοψήφισμα, είναι ένα «χαρτί» που φέρνουν στο προσκήνιο πολιτικοί και κόμματα , όταν είναι σαφές ότι βρίσκονται σε αδύναμη θέση και προσπαθούν επί της ουσίας να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στις πλάτες άλλων. Εν προκειμένω στις πλάτες των πολιτών.
 Αυτό προσπάθησε να κάνει ο Γ Παπανδρέου, όταν με τις δίκες του κινήσεις και παραλήψεις, η χώρα βρέθηκε σε αδιέξοδο και κινδύνευε να βρεθεί εκτός ευρωπαϊκού γίγνεσθαι με τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία.

Νέο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ (Σαν ψέμα!!!) Deal του Π. Καμμένου !!!

Συμφωνία για αγορά 6 εκ. t-shirt με τον Πούτιν, έκλεισε στη Μόσχα ο Π. Καμμένος...

Δεν θα γυρίσει τελικά με άδεια χέρια ούτε από αυτό το ταξίδι του ο Πάνος Καμμένος!

Η συμφωνία του με τους Ρώσους αξιωματούχους βρίσκεται στο τελικό στάδιο και έτσι από σήμερα η χώρα μας, διαθέτει επαρκές απόθεμα από μπλουζάκια με την εικόνα του μεγάλου αδελφού ηγέτη!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα μπλουζάκια με την εικόνα του μεγάλου ηγέτη, θα μοιραστούν ως δώρο στον λαό, κατά την επόμενη ανοιχτή γιορτή που θα οργανώσει ο στρατός στη χώρα.

Λεφτά Υπάρχουν αλλά ΜΟΝΟ για τον Καμμένο: Σε συνομιλίες η Ελλάδα με τη Ρωσία για αγορά πυραύλων!!!

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιπυραυλικά σύστηματά της S-300 και για τη συντήρηση τους, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ελλάδα διαθέτει συστήματα αεράμυνας S-300 ρωσικής κατασκευής από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

«Περιοριζόμαστε στην αντικατάσταση των πυραύλων (για τα συστήματα)» δήλωσε σύμφωνα με το RIA, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος βρίσκεται στην Μόσχα.

«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα για την συντήρηση των συστημάτων… καθώς επίσης και για την αγορά νέων πυραύλων για τα συστήματα S-300» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το πρώτο σκάνδαλο του σοσιαλισμού...

Η νέα κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αντ’ αυτού περιόρισε το κόστος της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης σε ένα κονδύλι 200 εκατ. ευρώ που αρκούν μόνο για το θεαθήναι, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ προέβλεψε για τον ίδιο σκοπό για την Ελλάδα ένα κονδύλι 2 δισ. ευρώ.

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα όσο ήταν στην αντιπολίτευση (και θρυλούντα ακόμη από το κομματικό κοινό) ένα από τα πρώτα κονδύλια που ενέκρινε η νέα κυβέρνηση είναι εκείνο των 500 εκατ. για την επιδιόρθωση των ηλικίας 35 ετών αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β της αμερικάνικης Λόκχηντ με απευθείας ανάθεση.

Η σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση έγινε μερικές μέρες μετά την αθρόα παραπομπή στον εισαγγελέα παλαιότερων συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων που είχαν συνάψει προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι προφανές πως ο εισαγγελέας του μέλλοντος θα έχει επιπλέον εργασία. Η ανάθεση αυτή είναι εξόφθαλμα σκανδαλώδης από κάθε άποψη.

Άλλη μία σφαλιάρα στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κρατούν ενός λεπτού σιγή
στην μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν.
Ψήφισμα που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή έως και 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων πριν 100 χρόνια ενέκρινε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρόλο που το ψήφισμα επαναλάμβανε τον όρο που είχε υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο το 1987, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις με την Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ότι θα αγνοήσει το αποτέλεσμά της.
«Ό,τι απόφαση κι αν λάβουν, θα μπει από το ένα αφτί και θα βγει από το άλλο», είχε δηλώσει νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν.