Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Κ. Φούεστ: Οι Έλληνες επιθυμούν το Grexit...

Μέχρι πρόσφατα, ο Γερμανός οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας του Μάνχαιμ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Κλέμενς Φούεστ, τοποθετούνταν εναντίον μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο εκ των συμβούλων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται να πιστεύει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει η ίδια ένα Grexit.

Στη Μόσχα, αδερφές μου, στη Μόσχα…

Η  φράση που αποτελεί και τον τίτλο του σημερινού άρθρου , είναι φράση  που βάζει ο Αντον Τσεχωφ, στα χείλη της Ειρηνας, της μιας από τις τρεις αδελφές , στο ομότιτλο έργο του, και την απευθύνει στις δυο άλλες, την Όλγα και την Μάσσα.
Πρόκειται για μια προτροπή που αποτελεί, όραμα, στόχο, ελπίδα άλλα και περιλαμβάνει νοσταλγία. Όμως παράλληλα έχει μέσα της και την γνώση ότι αυτό ίσως ποτέ να μην συμβεί.
Η Μόσχα, συμβολίζει γι αυτούς το χαμένο ηρωικό και λαμπερό παρελθόν. Οπού πιστεύουν πως όλα όσα ονειρεύονται θα γίνουν πραγματικότητα . Στη Μόσχα θεωρούν πως όλα τα προβλήματα θα βρουν την λύση τους.
Φευ όμως  , όλα στο τέλος καταρρέουν. Γίνονται σκόνη και τα όνειρα και οι ελπίδες...