Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

RESPECT στους παίχτες !!! Εκεί που λές τερμάτισαν όλες τις πίστες στην γελοιότητα , παρουσιάζουν ...

...Μια "λίστα μέτρων" και ξεκλειδώνουν νέες πίστες !!!

Λίστα μέτρων μας ζήτησαν, λίστα παροχών τους στείλαμε! - Προϋπολογίζουν έσοδα 270 εκατ. από τη λοταρία αποδείξεων - Φιλοδοξούν να εισπράξουν 250 εκατ.ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, 350 εκατ.ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, 725 εκατ.ευρώ από τα εμβάσματα εξωτερικού, 600 εκατ.ευρώ από τις ρυθμίσεις φόρων και 300 εκατ.ευρώ από τον εξορθολογισμό του ΚΒΣ

Από την ανάγνωση της λίστας των μέτρων που έστειλε  ο υπουργός Οικονομικών στο Brussels Group, γίνεται  εύκολα κατανοητό γιατί η διαπραγμάτευση και οι δανειστές εκπέμπουν αυτή την αποστροφή και γιατί πύκνωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και πάλι τα σενάρια ότι η Ελλάδα δεν συνεργάζεται και πως ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα η  αποκλειστική ευθύνη θα ανήκει στην  ελληνική κυβέρνηση που κρατάει την τύχη της χώρας στα χέρια της.

Μνημόνιο : Business as usual ...

Όποιος γνωρίζει την απάντηση, να κάνει ένα βήμα μπροστά...
Ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της συγκυβέρνησης «πρώτη φορά αριστεροδεξιά», δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι η μεγάλη τους επιτυχία στις διαπραγματεύσεις (λέμε τώρα), είναι ότι με την Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου κατάφεραν την επέκταση της δανειακής σύμβασης «αλλά όχι των μνημονιακών δεσμεύσεων και του προγράμματος λιτότητας», διότι «τα μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη».

Τα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου, τα ξανάπε στην Κ.Ε. του κόμματός του την επομένη, τα λέει ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία: «Κατορθώσαμε να διαχωρίσουμε τα μνημόνια από τη δανειακή σύμβαση. Τα μνημόνια είναι παρελθόν. Διαχωρίστηκαν από τη δανειακή σύμβαση, δεν τη συνοδεύουν πια».

Καμμένη γη...

Είναι αδιανόητο να κάνει ένας πολιτικός αρχηγός και υπουργός αγωγή κατά αρθρογράφου γιατί θεωρεί προσβλητική για την προσωπικότητά του την κριτική που του ασκήθηκε. Μπορεί να απαντήσει δημόσια, γραπτά ή προφορικά, έχει πολλούς τρόπους να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αν θεωρεί ότι αδικείται, και τη δυνατότητα να ακουστεί. Η διεκδίκηση 1 εκ. αυρώ, όπως συμβαίνει με την υπόθεση Καμμένου κατά Πετρουλάκη, δείχνει πρόθεση εξόντωσης και γι αυτό είναι τρομακτική.
Είναι ασύλληπτο ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πάρει θέση για μια τόσο σοβαρή εξέλιξη που αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτισμού. Είναι παράξενο, και αναπάντεχο, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δώσει μάχες για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης τώρα σιωπούν.
Και είναι απογοητευτικές διάφορες συζητήσεις που γίνονται χαμηλόφωνα με «ναι μεν αλλά», που σχετικοποιούν δηλαδή το δικαίωμα στην άποψη και αναζητούν προθέσεις πίσω από τα κείμενα για να δικαιολογήσουν λίγο ή περισσότερο την επιθετική αγανάκτηση του πολιτικού προσώπου και την ανοχή των συμμάχων του.

Η Ελλάδα μετρά μέρες…

Δραγασάκης vs Δρίτσα

H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Ρόιτερς.

Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο.

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής..» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.

Όποιος νύχτα περπατεί...

Συνεχίζεται μέχρι τις πρωινές ώρες η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στην Βουλή, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group και ταυτόχρονα επαναβεβαίωσε την δέσμευσή του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να επιτύχει μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους της χώρας.