Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: Είμαι πιο αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα...

Περισσότερο αισιόδοξος για την Ελλάδα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εμφανίστηκε σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως είπε, ημουν πολύ απαισιόδοξος τώρα είμαι πιο αισιόδοξος, μίλησα με τον κ. Τσίπρα χθες και μου είπε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας αρχές της επόμενης η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις πρώτες μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια θα τις εξετάσουμε προσεκτικά, είπε.

Ελπίζουμε να φτάσουμε σε αίσια έκβαση για την Ελλάδα, την «αγαπημένη μου Ελλάδα», είπε.

Από την πλευρά του Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι στην επταμερή συνάντηση επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ιστορική ημερομηνία...

Μητρόπουλοι και Κατρούγκαλοι, τότε που ένιωθαν Κολοκοτρωναίοι...
Σε ένα μέλλον που δεν το φαντάζομαι πολύ μακρινό, θα θυμόμαστε την 20ή Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2015 ως ιστορική, λόγω του αποτελέσματος της συνάντησης του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα με το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πλαίσιο αρχών, μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συμφωνία, κατέστησε και επισήμως την κυβέρνηση Τσίπρα διάδοχο της κυβέρνησης Σαμαρά. Οχι ότι δεν είχαμε κανονική, δημοκρατικά εκλεγμένη, κυβέρνηση ώς τώρα. Ομως, για να διακινδυνεύσω μια ιστορική αναλογία, ήταν όπως με τις χριστιανικές μοναρχίες του Μεσαίωνα επί ακμής της παπικής ισχύος: η διαδοχή στον θρόνο μπορεί να είχε την εσωτερική νομιμοποίηση, αλλά για τη διεθνή (τρόπος του λέγειν...) υπόστασή της είχε ανάγκη την έγκριση της Αγίας Εδρας.

Νά γιατί χάθηκε ο Yianis !!!

Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης
 στα υπόγεια του υπουργείου του!!!
Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος στο υπόγειο του ΥΠΟΙΚ!
Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του υπουργού Οικονομικών, θορυβημένοι, ύστερα από πέντε ημέρες χωρίς καμία δήλωση ή φωτογράφιση, τον αναζήτησαν και έθεσαν τέλος στην ομηρεία του!!!
Η τελευταία εμφανισή του, ήταν μέσω twitter, όταν μετά τη σατιρική εκπομπή που παρουσίαζε ψευδώς ότι είχε μονταριστεί το πλάνο με το δάχτυλο, απαίτησε από τον δημοσιογράφο που τον είχε εγκαλέσει, να του ζητήσει συγγνώμη.

Όμως, πέντε ολόκληρα 24ωρα, χωρίς ούτε ένα πλάνο επάνω στη μηχανή του, χωρίς ούτε μία δήλωση σε Έλληνα η ξένο δημοσιογράφο, χωρίς έστω μια διάψευση δεν ήταν κάτι φυσιολογικό! Ήταν φανερό ότι κάτι είχε συμβεί στον Γιάνη Βαρουφάκη!

Παπακωνσταντίνου : Τιμωρήθηκε για παραδειγματισμό τόσο ... αυστηρά !!!

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία από το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα έξι μέλη του δικαστηρίου που μειοψήφισαν πρότεινα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών.
Ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι δικαστές αποφάσισαν ότι είναι  αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας. Το δικαστήριο αναγνώρισε το  ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον πρώην υπουργό και η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ποινή 4 ετών.