Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Αντιμνημονιακός με το αζημίωτο...

Ως «συνεπής αντιμνημονιακός» αυτοπροσδιορίστηκε στην συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, και μπράβο του. Μόνο, που όπως κάνουν και πολλοί άλλοι, ξέχασε να βάλει τον απαιτούμενο αστερίσκο στον αυτοπροσδιορισμό του. Υπήρξε αντιμνημονιακός ως πολιτικός ή ως δικηγόρος με με το αζημίωτο; Η κατάργηση του μνημονίου, στόχο για τον οποίο ξόδεψε χιλιάδες εργατοώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα, είχε και προμήθεια 12%.

Υπάρχουν πολλά κενά και περισσότερα ερωτηματικά στις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά την αποκάλυψη ότι ήταν μέτοχος σε εταιρία δικηγόρων που έκανε αγωγές στο ελληνικό δημόσιο για επαναπρόσληψη απολυμένων με προμήθεια 12%.

Το πρώτο ερωτηματικό είναι γιατί ενώ έγινε ευρωβουλευτής αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να εγκαταλήψει την παλιά δικηγορική εταιρία,  συστήσει νέα η οποία ξέρουμε ότι ασχολιόταν τουλάχιστον με υποθέσεις μισθολογικών διαφορών με το δημόσιο. Είχε τον χρόνο ο ευρωβουλευτής Κατρούγκαλος να ασχολείται και με δικηγορικές υποθέσεις;

ΝΔ : Με 12% το κεφάλι!

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το θέμα που έχει ανακύψει με τον κο Κατρούγκαλο, δήλωσε:

Όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο.

12% το κεφάλι!

Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η Κυβέρνηση που τον καλύπτει.

Σκάνδαλο Γ.Κατρούγκαλου - Τι απαντά ο ίδιος...

Προμήθεια ύψους 12% έχει κατοχυρώσει το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει εξαγγείλει την επαναπρόσληψη όσων βρέθηκαν εκτός Δημοσίου, απαντά με ανακοίνωσή του ότι το δημοσίευμα υπονομεύει την κυβέρνηση, κι όχι τον ίδιο.

Αποφάσεις από τον πρωθυπουργό για τον Γ.Κατρούγκαλο ζητά η αντιπολίτευση
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπέγραφε τα συμφωνητικά στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, ώρες δηλαδή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στις 27 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο ο κ. Κατρούγκαλος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.

Η ανακοίνωση Κατρούγκαλου: