Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Σόιμπλε δεν μασάει λόγια: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοσύνη»...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε τη Δευτέρα ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοσύνη που είχε επιτευχθεί στο παρελθόν».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι δεν περιμένει πως η Αθήνα θα τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στους εφοπλιστές.

Timing (ας γελάσουμε...) και ελιγμοί ελέφαντα από τους gamblers που "κυβερνούν" την χώρα...

Κάθε μέρα που περνάει οι κυβερνώντες (λέμε τώρα) δημιουργούν ορκισμένους αντιπάλους της Ελλάδας...

Από το δάκτυλο στο βίντεο Βαρουφάκη (που αν και διαψεύδεται έκανε ζημιά) μέχρι το timing που επέλεξαν για να θέσουν θέματα αποζημιώσεων μόνο συμμαχίες δεν παράγουν...

Προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού από την πλευρά της Ελλάδας χαρακτηρίζει τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ και καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να μην υποκύψει.

Τι Σώρρας, τι Τσίπρας...

Μόνο στην πολιτική παίρνουμε στα σοβαρά κάτι που σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής θα το θεωρούσαμε απατεωνιά ή μια γελοία γραφικότητα. Γελάμε με τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα. Η διαφορά μεταξύ Σώρρα και Τσίπρα είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιο επικίνδυνος.

Ως γνωστόν ο κ. Αρτέμης Σώρρας είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται έχει βάλει σ’ ένα λογαριασμό αμερικάνικα ομόλογα αξίας 600 δις, που είναι διαθέσιμα για να πληρωθεί το ελληνικό χρέος και να μας μείνουν και κάτι ψηλά. Μόνο τα 600 δις θα έκαναν τον κ. Σώρρα τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου - και το πιο πλούσιο άτομο στην ιστορία της ανθρωπότητας - αλλά τα 600 δις είναι μόνο η αρχή. Λέει ο κ. Σώρρας ότι η συνολική του περιουσία σε αμερικάνικα ομόλογα φτάνει τα τρία τρις δολάρια. Δηλαδή, ο κ. Σώρρας δεν είναι μόνο ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην γη, δεν είναι μόνο ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην ιστορία, είναι το πιο πλούσιο ον στο σύμπαν από την μεγάλη έκρηξη που το δημιούργησε μέχρι σήμερα.

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ :Περιμένουμε «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς» από Καμμένο,,,

Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς» αναφέρει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην Bild που φέρει τον τίτλο «ο αντικαγκελάριος ασκεί κριτική στην επίθεση Καμμένου».

O κ. επικεφαλής του SPD δηλώνει πως κατανοεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά τονίζει πως δεν έχει «καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης».

Σουλτς: Λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ANEΛ...

Να βάλει τέλος στον συνασπισμό με την «λαϊκιστική δεξιά» ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και χαρακτήρισε «λάθος» την συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.