Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Γρήγορα εξαέρωση... Κυβέρνηση με ... αέρα !!!

Ζουν στον Μύθο τους !!!

Α. Φλαμπουράρης: Θα πληρώσουμε το χρέος "με αέρα"!!! 

Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης, σχολιάζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι κίνδυνος «ατυχήματος» δεν υπάρχει για την Ελλάδα και ότι η χώρα θα πληρώσει το χρέος της… «με αέρα».

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον αν υφίσταται κίνδυνος «ατυχήματος», ο υπουργός απαντά: «Όχι δεν υπάρχει ‘ατύχημα’. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;».

Και συνεχίζει: «Αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα». 

Ο ... "ειδικός" στα ασφαλιστικά , πιάστηκε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ !!!

Η αναφορά του κ. Ρωμανιά περί εσκεμμένης παράλειψης της περιουσίας στις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές κόντρες και έριδες. Στην επιστολή της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που αποκάλυψε η «Κ», ξεκαθαρίζεται ότι η μεθοδολογία είναι κοινή για όλες τις χώρες της Ε.Ε. καθώς την καθορίζει η ομάδα εργασίας για τη γήρανση του πληθυσμού, του ECOFIN (Ageing Working Group).

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, οι προβολές που περιλαμβάνονται στις εν λόγω μελέτες γίνονται σύμφωνα με την κοινή μεθοδολογία, με πληθυσμιακές και μακροοικονομικές προϋποθέσεις που παρέχονται στην Ελλάδα -όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες- από το AWG.

Στο μεταξύ, άνθρακες αποδεικνύεται ο... θησαυρός των Ταμείων, καθώς οι κινητές αξίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αποτιμώνται σε μόλις 15,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόλις 3 δισ. ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα.