Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο πατριωτικός ναρκισσισμός...

Στην Ελλάδα του 2015, όπως θα σημειώσει ο ιστορικός του μέλλοντος, αν υπάρξει μέλλον και ελληνική ιστορία, ο πατριωτικός ναρκισσισμός ήταν δημοκρατικά μοιρασμένο αγαθό. Κυκλοφορούσε ελεύθερα, από στόμα σε στόμα, με την ίδια άνεση που κυκλοφορούσαν και τα ελληνικά σημαιάκια τα οποία κράδαινε οποιοσδήποτε επιθυμούσε να διεκδικήσει κάτι, επαναδιορισμό στο Δημόσιο, επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3, πρόωρη σύνταξη ή άδεια ταξί. Ο πατριωτικός ναρκισσισμός κόστιζε φτηνά, φθηνότερα πάντως από τα διαθέσιμα αντικαταθλιπτικά ή τα βιβλία. Από πολλούς, κυρίως πολιτικούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά αυτών, εθεωρείτο ως το ιδανικό αντίδοτο στα δηλητήρια της κρίσης, της οικονομικής ανέχειας και της αδυναμίας αγοράς αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου...

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Ξεχάστε τον άρτο... έρχονται θεάματα...

Μέχρι την προσεχή εβδομάδα ο λαός, οι άνεργοι, οι Έλληνες μετανάστες και οι αγανακτισμένοι θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες... για να τραβάνε το μανίκι... στον κ. Τσίπρα να μην κάνει πίσω στους δανειστές. Επιστρέφοντας όμως στην Αθήνα θα πρέπει να ανταποκριθούν και στο μήνυμα του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη για λιτό βίο. Γιατί η κυβέρνηση προετοιμάζει και άλλα θεάματα αλλά για άρτο ούτε λόγος...

Εάν την προσεχή Δευτέρα έως και την Τετάρτη η Ελλάδα δεν γίνει (λόγω απρόσμενου και εκτός ελέγχου ή και μελετημένου ατυχήματος) παγκόσμιο θέαμα με την επιστροφή στις ρίζες της... που δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή Ευρώπη η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ξεπεράσει τις εντυπωσιακές αναδιπλώσεις της με θεάματα.