Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τι πρέπει να κάνει, «εδώ και τώρα», η ΝΔ...

Η ΝΔ , μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, εκλογές που έχασε και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά,  βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα.
 Ένα δίλημμα που υπάρχει εδώ και χρόνια στον χώρο της παράταξης αυτής, αλλά σήμερα φαίνεται πως με βάσει την απάντηση  σε αυτό το δίλημμα, μπορεί να κριθεί και η επιβίωση του κόμματος (όχι της παράταξης) για το επόμενο διάστημα.
 Η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει καθαρά και ξάστερα αν θέλει αλλά και αν μπορεί τελικά, να εκφράσει τα μεσαία ,δυναμικά στρώματα της χώρας. Αν μπορεί να εκφράσει «τον μεσαίο χώρο», αυτόν που παλαιά  χαρακτηρίζαμε τον χώρο του κέντρου.
 Αν μπορεί σήμερα να εκφράσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που αποτελούν το πιο δυναμικό, μορφωμένο και ενεργό τμήμα της , κομμάτια που έχουν δεχθεί τα βαρύτερα πλήγματα από την κρίση , είτε ως επιστήμονες, είτε ως επαγγελματίες.

Οι Podemos παίρνουν αποστάσεις: Ελλάδα και Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες...

Η Ελλάδα και η Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες και μια ευρωπαϊκή συμφωνία για την ελληνική οικονομία θα είχε ελάχιστες επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των ισπανικών βουλευτικών εκλογών, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης του αντιφιλελεύθερου κόμματος Podemos που ορισμένες δημοσκοπήσεις το φέρουν να προηγείται στην προτίμηση των Ισπανών ψηφοφόρων.
«Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη νίκη (του ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές (της Ελλάδας) και δεν θα μας οδηγήσουν αυτές στη νίκη ή στην ήττα» είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.