Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι 10 αλλαγές στα εργασιακά που θα φέρουν άλμα στην ανεργία...

Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ, προστασία από τις απολύσεις και επαναφορά της κυριακάτικης αργίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης
Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τόνισε ότι «η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσαν τον πυρήνα του ακραίου νεοφιλελεύθερου πειράματος που εφαρμόσθηκε κατα βίαιο τρόπο εις βάρος του λαού μας».
Οι βασικές θέσεις του υπουργείου Εργασίας για όλο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων είναι:

Η ίδια αποτυχημένη συνταγή και απ΄ τον Αλέξη…

Με ένα σπάρο δυο αποτυχίες, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του πρώτου μέτρου που εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση. Βαδίζοντας στα χνάρια της επιβράβευσης των κακοπληρωτών και των φοροφυγάδων, το πρώτο μέτρο που ανήγγειλε η νέα κυβέρνηση ήταν αυτό μιας νέας περαίωσης, μετά τη σχετική «δίαιτα» που είχε επιβάλει η τρόικα στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Περαίωση είναι μια ελληνική πατέντα με την οποία οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους φορολογούμενοι τιμωρούνται για τη συνέπεια να πληρώνουν στην ώρα τους τις οφειλές τους και οι εξ αδυναμίας ή πεποίθησης ασυνεπείς επιβραβεύονται.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι στην οικονομική δραστηριότητα οι αδύναμοι και οι εκ πεποίθησης φοροφυγάδες να επιβιώνουν αντί να κλείνουν και δια της απουσίας τους να ενισχύουν τα μερίδια των υγιών επιχειρήσεων.