Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί έχασε τις εκλογές η ΝΔ (7)...

Εκτός λοιπόν από την επιλογή του δρόμου του λαϊκισμού, η ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές δεν κατάφερε να διαχειριστεί ούτε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Ένα θέμα που κυριολεκτικά ήταν το τελευταίο βόλι του εκτελεστικού αποσπάσματος.
Ο  ΕΝΦΙΑ, με τα απαράδεκτα λάθη που παρουσίασε στην πρώτη του φάση,  αλλά και με την πλήρη αδυναμία της ιδίας της κυβέρνησης και του επικοινωνιακού της μηχανισμού να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα, μηδένισε και τις τελευταίες πιθανότητες των αισιόδοξων στην κυβέρνηση για ανάστροφη του κλίματος.
  Πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών που ανήκουν στην μεσαία τάξη, έχοντας απογοητευθεί πλήρως απ την μη προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και από την λαϊκιστική στροφή της κυβέρνησης, την εγκατέλειψαν μετά το θέμα ΕΝΦΙΑ.
Η φράση «αντί να μας πάρουν οι κομμουνιστές τα σπίτια όπως έλεγαν παλιά μας τα παίρνει η δεξιά», ακούστηκε πολλές φόρες και μάλιστα όσοι την έλεγαν την εννοούσαν.
 Το πλήγμα τότε ήταν το κυριότερο και όμως ούτε αυτό κατάλαβαν στην κυβέρνηση.
 Και αυτό, παρά το ότι πολλοί, παρά πολλοί βουλευτές από την επαρχία και (αλλά και από την Αττική), το επισήμαιναν σε ορισμένα στελέχη του Μ Μάξιμου. Δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα.
Προφανώς πίστευαν πως «αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, δεν πρέπει να αλλάξουμε εμείς αλλά …να αλλάξουμε την πραγματικότητα»… Μόνον που αυτό ιστορικά δεν έγινε ποτέ και δεν πρόκειται να γίνει….

Κακό ξεκίνημα και με βιβλική καταστροφή...

Στο άρθρο μου την ημέρα των εκλογών (25/1) είχα διερωτηθεί αν έρχεται Αρμαγεδδών (βλέπε, Αποκάλυψη) εξωτερικού και εσωτερικού. Για τον πρώτο οι ανά τον πλανήτη σφαγές από τους τζιχαντιστές γενικεύονται, ενώ η Τουρκία απειλεί και πάλι Ελλάδα και Κύπρο. Για τον Αρμαγεδδώνα εσωτερικού υπήρξε συνέργεια κακών οιωνών και ανθρώπινης δράσης. Την πτώση του πολεμικού αεροπλάνου σε ασκήσεις στην Ισπανία με τραγικό θάνατο δύο ελλήνων πιλότων ακολούθησαν το πυκνότερο αφρικανικό νέφος που εισπνεύσαμε ποτέ και η βιβλική νεροποντή με πλημμύρες και καταστροφές με επίκεντρο την Αρτα, γενέτειρα του Πρωθυπουργού. Ταυτόχρονη λαίλαπα αποφάσεων από ασυγκράτητου μένους υπουργούς που γκρεμίζουν πολλά από όσα θετικά, με οδυνηρές θυσίες του λαού, επετεύχθησαν από προκάτοχες κυβερνήσεις που σύντομα θα εξαφανίσουν το πρωτογενές πλεόνασμα.