Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί έχασε τις εκλογές η ΝΔ (6)...

Η ήττα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαίου , δεν εκτιμήθηκε σωστά από το κυβερνητικό επιτελείο της ΝΔ. Ένα επιτελείο βέβαια που δεν ήθελε να δει την αλήθεια γιατί έτσι θα έπρεπε να καταλογίσει ευθύνες και στα μέλη του, μια και αυτοί κυριαρχούσαν σε όλους τους τομείς τα τελευταία δυο χρόνια.
Έτσι, «διάβασε» θετικά το αποτέλεσμα και βεβαίως από την λάθος, την πιο ανώδυνη πλευρά. Οδήγησε τον πρωθυπουργό από την μια σε ένα εφησυχασμό και από την άλλη σε ανασχηματισμό που αντί να δώσει «αέρα» και «δύναμη ανανέωσης προς το κέντρο» στην κυβέρνηση, έδωσε βαθύ λαϊκιστικό χρώμα.
Κάποιοι θεώρησαν πως οδηγώντας την κυβέρνηση στα μονοπάτια που κινείτο ο Σύριζα και στα θολά νερά που ψάρευε, θα μπορούσε η ΝΔ να ανακάμψει.
 Έτσι, έφυγαν από την κυβέρνηση υπουργοί που είχαν «πέραση» στην μεσαία τάξη και στα αντίστοιχα κοινωνικά στρωματά , όπως ο κ Χατζιδάκις και μπήκαν εκπρόσωποι της λαϊκής δεξιάς, όπως ο Αργυρής Ντινόπουλος.  Μάλιστα την θέση της εκπροσώπου της κυβέρνησης ανέλαβε η Σοφία Βούλτεψη, που αν και δημοσιογράφος δεν κατάφερε όχι να αποκαταστήσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης (σχέσεις που είχαν διαρραγεί) αλλά αντίθετα προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα, και απομάκρυνε ακόμα και όσους έβλεπαν την κυβέρνηση με κριτικό αλλά θετικό μάτι.