Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Φαληρεύς at large !!!

Το πιο συζητημένο πρόσωπο της χθεσινής ημέρας...
Από θεάματα ξεκινήσαμε καλά...

Μέχρι χθες το πρωί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν απαρηγόρητος: ύστερα από είκοσι έξι χρόνια στη Βουλή είχε αποτύχει να εκλεγεί. Από το μεσημέρι και έπειτα, όμως, του είχε περάσει: ένιωθε ευτυχής που δεν θα ήταν υποχρεωμένος να πηγαίνει στη Βουλή, πρόεδρος της οποίας θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εδώ, υποχρεώνομαι σε μια παρέκβαση, για να σας περιγράψω μια σκηνή από ένα μέλλον που (ευτυχώς) δεν θα ζήσουμε. Ολη η Ελλάδα βλέπει από την τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση έναν εξηνταπεντάρη αλαφιασμένο, αλλοπαρμένο και πανικόβλητο, ο οποίος έχει σκαρφαλώσει ψηλά στη στέγη της Βουλής (κοντά στον ιστό της σημαίας, φαντασθείτε) και απειλεί να πέσει να σκοτωθεί.

Ενόψει δραματικών εξελίξεων...

Εν αναμονή της ημέρας – άγνωστο αν και πότε θα έλθει – να ασχοληθούμε με την ζοφερή πραγματικότητα, ενημερώνω και για μια εξέλιξη που μάλλον έχει περάσει απαρατήρητη.

Κυρίως επειδή πρέπει να είναι καταγεγραμμένα τα πάντα, ώστε να μην εκπλαγεί κανείς, παριστάνοντας τον διαμαρτυρόμενο.

Προχθές, ο διεθνής οίκος Standard and Poor's προειδοποίησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της χώρας μας ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση της επόμενης προγραμματισμένης αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρθηκε, «αν η κατάσταση εξελιχθεί άσχημα», αυτό θα μπορούσε να συμβεί στα μέσα του Μαρτίου.