Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Dijsselbloem: Να τηρηθούν όλες οι συμφωνίες...

Νά...εδώ διαβάζει τα αποτελέσματα και δεν το πιστεύει :) 
Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπ. Οικονομικών. Δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα.
Υπέρ της τήρησης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση όλων των προηγούμενων συμφωνιών που έχουν συναφθεί τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Για ακόμη χειρότερες μέρες ...

Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις εκλογές οι επιλογές των ψηφοφόρων ήταν παρόμοιες με αυτές των επιβατών του Norman Atlantic: Φωτιά στο πλοίο, καρχαρίες στην θάλασσα. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αδυναμία στο να οδεύει προς ολοταχώς όταν δει παγόβουνα.

Σε αυτή την περίοδο, το μεταπολιτευτικό κατεστημένο θα “πετύχει” νέα χαμηλά στο προνομιακό πεδίο δράσης του που λέγεται παρακμή. Τώρα αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες η κρίση που άρχισε πριν από πέντε χρόνια να καταλήξει σε μια εθνική τραγωδία.

Και τώρα ήλθε η δύσκολη ώρα της αληθείας και των πράξεων...

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθαρή και αναμφισβήτητη.
 Ένα κόμμα , που πριν λίγα μόνον χρόνια , βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, παλεύοντας κάποιες φόρες να μπει στην Βουλή κατάφερε  όχι μόνον να βγει πρώτο αλλά και να πιάσει ποσοστά , «άπιαστα» για την εποχή
Κι αυτό γιατί κατάφερε να « καβαλήσει» το ρεύμα που δημιουργήθηκε κατά του «μνημονίου», ένα ρεύμα που δεν είχε ιδεολογική ή πολιτική κατεύθυνση , αλλά ήταν κυρίως μια «αντίδραση» στην αναγκαστική και βίαιη προσαρμογή στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της κοινωνίας.
 Ήταν η φυσιολογική  αντίδραση μιας κοινωνίας που είχε μάθει να ζει , έξω από δυνατότητες και όρια (με ευθύνη κυρίως των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά όχι μόνον) και αναγκάστηκε με μεγάλη ταχύτητα και πολύ βίαιο(και όχι πάντα με ισομερώς καταμερισμένες ευθύνες και κόστος) τρόπο να αλλάξει.
 Να κινηθεί προς τα δυτικοευρωπαϊκά μοντέλα. Να γίνει δηλαδή μια οικονομία που μπορεί να στηριχτεί και να στηρίξει την κοινωνία.