Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα...

Δεν υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να πίστευε πως η ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι θα άνοιγε τους κρουνούς του ευρωπαϊκού κεντρικού τραπεζικού συστήματος για να χαρίσει ζεστό χρήμα στον κ. Τσίπρα και στους περί αυτόν.

Όλοι γνωρίζαμε, το είχαμε πει, μας το είχαν πει σε όλους τους τόνους, πως για να απολαύσει η Ελλάδα τα ευεργετήματα που ανακοινώθηκαν χθες – με κυρίαρχο αυτό το πολυαναμενόμενο της ποσοτικής χαλάρωσης - θα πρέπει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Καλώς ήλθατε στην Κολομβία των Βαλκανίων...

Επιτέλους τα καταφέραµε. Έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια κρίσης και θυσιών, φτάσαµε στο σηµείο µηδέν. Ένας ολόκληρος λαός καλείται να πάρει µια γενναία απόφαση για ένα θέµα που µας ταλανίζει εκατοντάδες χρόνια. Πού ανήκουµε; Πού θέλουµε να ανήκουµε; Αυτό είναι το διακύβευµα της Κυριακής, δεν είναι ούτε το Μνηµόνιο, ούτε οι παροχές, ούτε ο ΕΝΦΙΑ, ούτε κάτι άλλο. Είναι τόσο απλό. Θέλουµε να γίνουµε Ευρώπη ή να είµαστε µια τριτοκοσµική χώρα τύπου Λατινικής Αµερικής, µε όλα τα χαρακτηριστικά της Κολοµβίας;

Θα σας πω εγώ τι θέλει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Θέλει να παριστάνει τον Ευρωπαίο (χωρίς, όµως, τις υποχρεώσεις που διέπουν τον ευρωπαϊκό πολιτισµό), µε τα λεφτά των Ευρωπαίων (γιατί είναι πιο έξυπνος και πιο µάγκας από τους Κουτόφραγκους), αλλά ταυτόχρονα να είναι βαθιά Ανατολίτης στη νοοτροπία, που βλέπει το κράτος σαν κάτι που δεν τον αφορά και απλώς πρέπει να το αποµυζά.

Σιγκαπούρη : Στο κάπνισμα είναι αυστηρή σαν την ... Ελλάδα!

Εδώ είχε παρκάρει  οικολόγος Ελληναράς...
Πρόστιμο ρεκόρ καλείται να πληρώσει ένας πολίτης στη Σιγκαπούρη, επειδή πετούσε αποτσίγαρα έξω από τα παράθυρο του διαμερίσματός του.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος της χώρας, στον 38χρονο καπνιστή, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιβλήθηκε πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων (περίπου 13 χιλιάδων ευρώ).

Ο 38χρονος άνδρας συνελήφθη από κάμερες ασφαλείας να πετάει τα αποτσίγαρά του 34 φορές, μέσα σε 4 ημέρες.