Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχει κάτι που μας φυλάνε για έκπληξη;

Πόσο υπεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος που καλεί τον κόσμο να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του στην εφορία; Κι αυτός ο κάποιος δεν είναι οποιοσδήποτε, αλλά o πιο άμεσος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο κ. Νίκος Παππάς. Η νέα τρύπα που θα δημιουργηθεί στα δημόσια ταμεία δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ενδιαφέρει την αυριανή κυβέρνηση το που θα βρει τους πόρους που απαιτούνται για να ασκήσει την φιλολαϊκή της πολιτική;  Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία!

Μπορούμε να φανταστούμε ένα κόμμα που εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις ως σίγουρος νικητής των εκλογών να ζητά από τους ψηφοφόρους του να τινάξουν στον αέρα τα δημόσια ταμεία; Τι δεν πάει καλά εδώ; Τι είναι εκείνο που δεν έχουμε "πιάσει";

Δυστυχώς πιστεύει (ή κάνει πως πιστεύει) ότι τα έκανε όλα σωστά…

Αν κάποιος που δεν ζούσε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας και δεν είχε γνώση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων, άκουγε τις τελευταίες μέρες, τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ Γιώργο Παπανδρέου, θα συγκροτούσε μια εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητα εικόνα για το τι συνέβη στην Ελλάδα από το 2010 και μετά.
 Θα είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το ποιος έκανε ή δεν έκανε συγκεκριμένα πράγματα τα τελευταία χρόνια, για το τι ακριβώς συνέβη , για το ποιος φταίει αλλά και γιατί έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Reservoir Dogs...

Και τώρα τι θα κάνει; Το κόμμα -συγγνώμη, το κίνημα- που έφτιαξε για τις εκλογές όχι μόνον δεν φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, αλλά συμπαρασύρει εκτός Βουλής και το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο άλλωστε αντλεί αυτό το 2% πάνω-κάτω που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον, παρόμοια αποδοκιμασία δεν θυμάμαι να έχει καταγραφεί ποτέ στις δημοσκοπήσεις για το πρόσωπο ενός πρώην πρωθυπουργού. Με λίγα λόγια: αν δεν συμβεί το θαύμα, ο Γιώργος την έβαψε. Θα βρεθεί σε πολύ δεινότερη θέση από εκείνη στην οποία βρισκόταν (ή νόμιζε ότι βρισκόταν) προτού διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, για τον προφανή λόγο ότι θα έχει στερηθεί την όποια προστασία θα μπορούσε να του παράσχει το ΠΑΣΟΚ.