Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο Τζαμπατζής Πέθανε...

Το ψέμα και η εγωπάθεια...
Η καινούργια «ωραία» και βολική άποψη των τελευταίων ημερών, είναι η άποψη που διατύπωσε ο οικονομολόγος Γιενς Μπόιζεν-Χογκρέφε του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία, σύμφωνα με την οποία ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα κόστιζε στη Γερμανία 40 δις ευρώ, ενώ μια έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ θα κόστιζε 76 δις ευρώ.

Κατά την άποψη κάποιων, λοιπόν, τη Γερμανία τη συμφέρει να «κόψει» το ελληνικό χρέος και όχι να προκαλέσει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πέραν του γεγονότος ότι τα νούμερα αυτά δεν επιβεβαιώνονται και ενδεχομένως αυτά άλλων οικονομολόγων ή ινστιτούτων να είναι διαφορετικά, το πρόβλημα, όσο και αν ακούγεται περίεργο, δεν είναι τα χρήματα.

Γύρισε μπούμερανγκ στους ισλαμοφασίστες η δολοφονία. Ξεπούλησε η Charlie Hebdo...

 Επιπλέον 2 εκατομμύρια φύλλα τυπώνει η Charlie Hebdo, καθώς το σημερινό της πρώτο φύλλο μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας έγινε ανάρπαστο από νωρίς το πρωί.

Η εταιρεία διανομής ανακοίνωσε πως το τιράζ αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία.

«Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν»,  δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP.
Το ιστορικό φύλλο της σατιρικής εφημερίδας εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα, προς απογοήτευση των Γάλλων που έκαναν ουρές έξω από περίπτερα στο Παρίσι για να το αγοράσουν.

Κατέβασαν τα προσωπεία και απειλούν ανοιχτά τα φασιστερά...

Θα σας πω μια Ιστορία.

Πολλοί εδώ και καιρό αναρωτήθηκαν γιατί είχα (επί της ουσίας) αποσυρθεί από τα social media.

Πριν ενάμισι χρόνο, έκανα το λάθος να κριτικάρω το "χιούμορ" του πιτσιρίκου (κατά δήλωσή του "Ανδρέα Πομώνη") με τους νεκρούς της Μαρφίν και του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Και τότε ξεκίνησαν όλα.

Δεν θα σχολιάσω τις ακαριαίες "πολιτικές αντιδράσεις" του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα υπέρ του "Πιτσιρίκου". Ούτε και την (απρόσμενη) υποστήριξη που μου προσέφερε ο (τότε άγνωστός μου) Πέτρος Τατσόπουλος. (Και τον ευχαριστώ γι αυτό)