Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Και ο Μωάμεθ είναι Charlie Hebdo...

Με μία γελοιογραφία του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδό της θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, στο πρώτο φύλλο της μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τα 12 θύματα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το σκίτσο θα απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ να φοράει ένα λευκό τουρμπάνι ενώ ένα δάκρυ κυλάει από το αριστερό του μάτι. Στα χέρια του κρατάει μια πινακίδα με την ένδειξη «Je suis Charlie», όπως αυτές που κράδαιναν εκατομμύρια άνθρωποι που διαδήλωσαν στη Γαλλία υπέρ της ελευθερία της έκφρασης.

Το σκίτσο φέρει την υπογραφή του σκιτσογράφου Λουζ και συμπληρώνεται με τον τίτλο... «Όλα είναι συγχωρεμένα». Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα ανέφεραν ότι η καρικατούρα συμβολίζει τη συγχώρεση των σκιτσογράφων από τον Μωάμεθ για την σάτιρα σε βάρος του.

Πρέπει να ξέρουμε και το “plan B” για να δούμε αν θα πάρουμε το ρίσκο...

Δυστυχώς, σε αυτή την χώρα έχουμε συνηθίσει να μην μπαίνουμε στην ουσία των θεμάτων που συζητούμε Να μην αναζητούμε την λύση στο πρόβλημα μας, αλλά να μένουμε «στα γύρω». Σε λεπτομερείς, σε θεωρίες, σε περιφερειακά ζητήματα.
 Βολεύουν όλους προφανώς . Και επικοινωνιακά αλλά και γιατί συνήθως η δεν υπάρχουν απαντήσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα μια και δεν υπάρχει γνώση τους ή απλώς δεν θέλουμε να τις πούμε γιατί δεν μας βολεύουν.
 Και αφού αυτή η τακτική ακολουθείται γενικώς και στην πολιτική ζωή της χωράς, είναι σαφές ότι τώρα σε προεκλογική περίοδο, αυτή θα ακολουθηθεί όλο και περισσότερο.
   Τις τελευταίες εβδομάδες, στην πολιτική ζωή της χωράς «μπαίνουν» μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αύριο της χωράς,. Που αφορούν άμεσα την ζωή μας ως πολιτών. Που τελικά θα έπρεπε να είναι και το διακύβευμα των εκλογών.