Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Όντως το μέλλον ξεκίνησε. Μόνον που δεν περιλαμβάνει πολλούς και πολλά από το σήμερα ...

Εδώ και μήνες, από αυτές εδώ τις  στήλες (και πριν έχουμε τις εκλογικές εξελίξεις) είχαμε επισημάνει αρκετές φορές ότι το πολιτικό τοπίο τα επόμενα χρόνια στην χώρα θα είναι τελείως διαφορετικό παρότι ως σήμερα το γνωρίζαμε.

 Και διαφορετικό όχι μόνον σε πρόσωπα κάτι που θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό λόγω της ανανέωσης άλλα και σε πολίτικα κόμματα και σχήματα.
 Την αρχή αυτών των αλλαγών βλέπουμε σήμερα. Και λέω την αρχή, γιατί όπως φαίνεται  οι αλλαγές τόσο μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου , όσο και τους επόμενους μήνες ως το τέλος του χρόνου θα είναι μεγάλες και μη προβλέψιμες.
 Μάλιστα, οι αλλαγές μπορεί να είναι, σε όλα τα επίπεδα, αυτό που λέμε «σαρωτικές», αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι αυτές που φαίνεται ότι μπορεί να είναι και όσον άφορα το αποτελέσματα των εκλογών άλλα και όσον αφορά το θέμα της συγκρότησης (και πως) κυβέρνησης …

  Η κρίση που έγινε σαφέστατη και με κόστος για όλους τους Έλληνες το 2010, μια κρίση που ήρθε μετά από δεκαετίες ευδαιμονίας και «χαλάρωσης», οδήγησε στην κατάρρευση πολιτικών κόμματων άλλα και στην απαξίωση του πολιτικού προσωπικού συνολικά άλλα και στο εξευτελισμό συγκεκριμένων προσώπων.

Το φορολογικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. (ΦΟΡΟΙ - Φόροι -φφόόρροοιι...) Μέρος Α'

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι δύο υπεύθυνοι οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκης και Τσακαλώτος, συμφωνούν ότι η φορολογία συνολικά πρέπει να αυξηθεί κατά 5-6% του ΑΕΠ.

Δείτε μόνοι...