Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η τρομοκρατία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η δημοκρατία μας...

Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού απέδειξε για μια ακόμα φορά τους τελευταίους μήνες, ότι σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της αστυνομίας και ιδιαίτερα στην αντιτρομοκρατική , γίνετε μια συστηματική και οργανωμένη δουλειά που έχει αποτελέσματα.
 Δεν έχει αποτελέσματα σε «τηλεοπτικούς χρόνους» άλλα έχει σαφή και απτά αποτελέσματα. Τόσο αυτά που βλέπουμε εμείς, δηλαδή συλλήψεις όσο και πολύ περισσότερα που δεν βλέπουμε.
 Δηλαδή αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, διάλυση δικτυων,παρακολουθηση συγκεκριμένων πρόσωπων. Σε αυτές τις «δουλειές» ο τηλεοπτικός χρόνος δεν είναι αυτός που έχει σημασία. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια, συγκέντρωση και αξιοποίηση πληροφοριών , υπομονή και δυνατότητα αξιολόγησης και συνδυασμού στοιχείων.
 Και κυρίως χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη άλλα και εμπιστοσύνη σε όλους όσους κάνουν αυτή την δουλειά.

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς*...

Ένα από τα «επιχειρήματα» που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρελαύνουν από τα τηλεπαράθυρα, είναι πως οι Ευρωπαίοι μας δίνουν μεν χρήματα, αλλά από αυτά δεν μένει ούτε ένα ευρώ για τη χώρα και τον λαό της, ούτε πάνε στην ανάπτυξη και στους μισθούς και στις συντάξεις.

Όπως λένε, πάνε στην αποπληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων και, επομένως, μπορούμε να ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε και δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα.

Πέραν του ότι ούτε αυτό είναι αλήθεια, διότι κάποια από αυτά τα χρήματα, έστω και λίγα, μένουν στη χώρα, η άποψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά νου να σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος της χώρας, οδηγώντας τη ασφαλώς στη χρεοκοπία.

Διότι ακόμη και ένα μικρό παιδί γνωρίζει πως αν δεν εξυπηρετείς το χρέος σου, θα οδηγηθείς σε χρεοκοπία.

Κατά την άποψη αυτών των κυρίων, λοιπόν, κακώς δεχόμαστε τα χρήματα.

Και αρκεί να μην τα δεχθούμε για να τελειώσουν τα μνημόνια.

Αλλά μόνο αφελείς πιστεύουν πως τα πράγματα είναι τόσο απλοϊκά.

Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι...

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε νότιο προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Reuters.

O τηλεοπτικός σταθμός ITELE μετέδωσε πως δύο αστυνομικοί βρίσκονταν στο έδαφος μετά από το επεισόδιο.