Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος, ο Ανδρέας ,η ιστορία που επαναλαμβάνεται και ο Σύριζα...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, είναι μια φράση που υποτίθεται ότι την έχει πει ο Κάρλ Μαρξ αν και όπως φαίνεται μάλλον είναι «πνευματική ιδιοκτησία» του ετέρου των συγγραφέων του « Κομμουνιστικού Μανιφέστου» του Φριντριχ Ενγκελς
 Πάντως είναι μια πτυχωμένη φράση-πρόβλεψη μια και πολλές φόρες στην ιστορία όχι μόνον της πολίτικης ζωής αλλά και γενικότερα , στην Ευρώπη, έχουμε δει να επιβεβαιώνεται στην πράξη.
 Φαίνεται λοιπόν πως για μια ακόμα φορά θέλει να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη φράση  και ο πρώην πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου.
    Ο κ Παπανδρέου, ένα πρόσωπο που από την αρχή της παρουσίας του στην πολιτική ζωή της χώρας, εκεί περί το 1977, προκάλεσε πολλά σχόλια είτε με τα όσα έλεγε , είτε με τα όσα κατά καιρούς έπραττε ως  βουλευτής και υπουργός, οδηγήθηκε (προφανώς λογω ονόματος) στην θέση του αρχηγού του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του και λογω των λαθών της ΝΔ αλλά και των εσωκομματικών του αντίπαλων κατάφερε να γίνει (και με τεράστιο ποσοστό) πρωθυπουργός της χώρας.
 Και επειδή « αρχή άνδρα δεικνυσει», εκεί φάνηκαν όλα.
 Και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε όχι βεβαίως με αποκλειστική του ευθύνη αλλά από μεγάλες παραλείψεις, αδυναμίες και κακές επιλογές του ίδιου και των άπειρων και χωρίς δυνατότητα δράσης συνεργατών του.