Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη Π. Μοσκοβισί: «Δεν είμαστε ακόμη στο τέλος της ιστορίας»...

Ο μόλις 40 ημερών επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα. Ο Γάλλος πολιτικός έπαιξε σημαντικό ρόλο τις τελευταίες μέρες ώστε να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο με την τρόικα, επικοινωνώντας με τους πιο ισχυρούς παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ίδιος δηλώνει φιλέλληνας, ενώ με κάθε ευκαιρία δείχνει τη στήριξή του στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που θέλουν ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πορεία τη χώρας.

– Πιστεύετε ότι η επέκταση του προγράμματος με την τωρινή πολιτική κατάσταση τη χώρας ήταν η σωστή απόφαση;

– Η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι 2-3 μήνες είναι η σωστή διάρκεια για μία παράταση. Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση, οι ελληνικές αρχές και ο ελληνικός λαός έχουν τα μέσα να κάνουν ό,τι χρειάζεται μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Είναι καλή η μικρή παράταση γιατί μετά ακολουθεί το τέλος του προγράμματος και μετά η πιστοληπτική γραμμή στήριξης που είναι μια διαφορετική σχέση με τα ευρωπαϊκά όργανα και αυτό είναι καλό για τους Ελληνες.

Θέλω πρόεδρο εκλεκτό...

Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και είπα να τρολάρω για να ρεφάρω το εγκεφαλικό...

1. Θέλω πρόεδρο εκλεκτό, το Χριστόδουλο Ξηρό. Έτσι θα πικάρουμε το ΣΥΡΙΖΑ , που δε θα μπορεί να τον ψηφίσει!!!
2. Αλήθεια ποιο θα ήταν πιο τρομερό, το να χάσει τη ζωή του ένας τρομοκράτης και μάλιστα κατ' επιλογή του ή το να χάσει κάποιος αθώος τη ζωή του, κατ' επιλογήν των τρομοκρατών;
3. Όταν (προσέξτε όταν, όχι αν) αποδράσει το "παιδί" διαμάντι (κατά το άνθρακες ο θησαυρός) με τα εφηβικά "τραύματα" και σκοτώσει κανένα αθώο, θα μπουν στη φυλακή αυτή που ψήφισαν για να πάρει άδεια;

Κοινωνική δικαιοσύνη...

Κάποτε, στις αρχές της δεκαετίας του είκοσι, όταν η ομάδα των σουρεαλιστών καλλιτεχνών στη Γαλλία πίστευαν πως θα φέρουν τα πάνω κάτω στον κόσμο, για να τον δουν ανάποδα μπας και τον καταλάβουν, ο Λουί Αραγκόν είχε προτείνει να βάλουν βόμβα σε ένα βαγόνι της πρώτης θέσης σε κάποιο τρένο για να προκαλέσουν σκάνδαλο.

Ο Σαλβαντόρ Νταλί, γνησιότερος σουρεαλιστής από τον Αραγκόν, που κατέληξε στα προεκλογικά μπαλκόνια του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, είχε πει πως αν θέλουν να προκαλέσουν πραγματικό σκάνδαλο θα ήταν καλύτερα να έβαζαν βόμβα σε ένα βαγόνι της τρίτης θέσης. Εκτοτε, λέγεται, πως ο Αραγκόν δεν ξαναμίλησε στον Νταλί. Πλην όμως, ως απεδείχθη, η ιστορία μάλλον δικαίωσε τον δεύτερο.

Επιτέλους κάτι δείχνει να αλλάζει με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση...

Η πλειονότητα των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ δεν δίνει αρκετή προσοχή στις ανησυχίες των πολιτών για τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο.

Σε δημοσκόπηση του TNS για το περιοδικό Spiegel, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν παίρνει αρκετά σοβαρά υπ’ όψιν του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Παράλληλα, περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους «εξισλαμίζεται».

Στη Δρέσδη πραγματοποιούνται εδώ και δύο μήνες πορείες κάθε Δευτέρα, τις οποίες διοργανώνει η οργάνωση PEGIDA, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», η οποία ισχυρίζεται ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.
Στη Γερμανία εκτιμάται ότι ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 81 εκατομμυρίων.