Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΣεκασμός ΠΕΤΥΧΕ !!!

Είμαι συγκινημένος:)

 Επισημοποιήθηκε η Συνεργασία των άκρων :)

«Πού θα βρείτε τα χρήματα;»

Ο Γιώργος Σταθάκης, σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο Λονδίνο, παράλληλα με τον Γιάννη Μηλιό, υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ιδίου κόμματος, για να συζητήσουν με στελέχη επενδυτικών τραπεζών, hedge funds, χρηματιστικών γραφείων και άλλων οχημάτων του χρηματοοικονομικού κόσμου. Η πρωτοβουλία ήταν θετική και το ενδιαφέρον μεγάλο, αφού το όφελος μιας καλύτερης γνωριμίας των θέσεων της μείζονος αντιπολίτευσης από τον «κόσμο του χρήματος» είναι αμοιβαίο.

Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε, προτού απαντήσει στις εκάστοτε ερωτήσεις, ένα γενικό περίγραμμα. Η περιγραφή ήταν ψύχραιμη, χωρίς ακρότητες και «βολικά» δήθεν στοιχεία. Σκιαγράφησε σωστά την εικόνα μιας οικονομίας που έχει παγιδευτεί στην ύφεση. Ρεαλισμός δεν υπάρχει όμως στις προτάσεις. Βεβαίως, σε εμάς τους γηγενείς, οι ανοιχτόχερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα «μεγάλα λόγια» των στελεχών του δεν προξενούν σπουδαία έκπληξη. Ομως, στους συνδαιτυμόνες του Λονδίνου, που είναι πρακτικοί άνθρωποι και όλη η προσοχή τους καταλήγει στο δίπολο «αγόρασε-πούλα», ακόμη και οι πιο αγαθές προθέσεις καταλήγουν στο «πού θα βρείτε τα χρήματα;».

Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα "τρόμαξε" τους Γερμανούς...

Γερμανία: Άλμα τριετίας για τις λιανικές πωλήσεις!!!

Τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε διάστημα άνω των τριών ετών σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που καταγράφεται από τον Ιούνιο του 2011, όταν οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 2,6%.

Capital Group: Γνήσιο το email ...

Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, τονίζει η εταιρεία. Επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του επίμαχου email, αρνείται να σχολιάσει «προσωπικές και ιδιωτικές επικοινωνίες» των partners της, οι οποίοι έχουν την ευθύνη του πού θα επενδύσουν.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Capital Group μετά τον σάλο που προκάλεσε η κυκλοφορία του email του επενδυτή Joerg Sponer για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονίζει ότι οι απόψεις που εκφράζονται στο ηλεκτρονικό μήνυμα δεν αποτελούν επίσημη θέση της εταιρείας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.